Lehdistötiedote 2. syyskuuta 2010

Galaxy Tab kokoaa Samsungin terävimmät innovaatiot yhteen. Suuri seitsemän tuuman kosketusnäyttö yhdistää älypuhelimen ja kannettavan tietokoneen täysin uudeksi tuotekategoriaksi. Android 2.2 mahdollistaa Galaxy Tabin muovaamisen omien mieltymysten mukaiseksi.

Pitkän spekuloinnin päätteeksi Galaxy Tab on vihdoin julkistettu. Tab kuuluu Samsungin uuteen tuotekategoriaan, joka yhdistää älypuhelimen ja kannettavan tietokoneen. Sitä voidaan kutsua tablettilaitteeksi tai -tietokoneeksi. Me nimesimme sen Galaxy Tabiksi.

Selaa Internetiä milloin ja missä haluat
Galaxy Tab painaa ainoastaan 380 grammaa ja laitteessa on seitsemän tuuman kosketusnäyttö. Kaareutuvan muotoilun ja kompaktin koon ansiosta Tab on riittävän pieni povitaskuun, mutta riittävän suuri käytettäväksi sylissä.

Laitteella voi surffata Internetissä ja samalla nauttia monipuolisista multimediaominaisuuksista. Sillä voi kuunnella musiikkia ja samalla päivittää Facebook-statuksen. Tabilla voi lukea e-kirjan, tai sillä voi katsoa kuvia ja elokuvia teräväpiirtomuodossa suoraan Internetistä, muistikortilta tai tietokoneelta DLNA-tekniikan avulla. Galaxy Tabin selaimessa on Flash-tuki, joka mahdollistaa esteettömän surffailun kaikille Internet-sivuille.

Galaxy Tab on juuri sellainen kuin haluat sen olevan
Galaxy Tabin ominaisuudet eivät rajoitu vain Internetin selaamiseen. Android 2.2 käyttöjärjestelmälle on saatavilla kymmeniä tuhansia sovelluksia, joilla voit muokata Galaxy Tabin juuri sellaiseksi kuin haluat. Galaxy Tabia voi käyttää jopa television kaukosäätimenä. Laitteen mukana tulee esiasennettuna käytännöllisiä ominaisuuksia kuten Think Free -sovellus, jonka avulla voi muokata Office-asiakirjoja.

Tehokas gigahertsin prosessori mahdollistaa sujuvan ja tarkan käyttökokemuksen. Toimintojen sulavuus ei kärsi, vaikka samalla katsotaan liikkuvaa kuvaa tai monimutkaisempaa grafiikkaa.

Älypuhelimen kaikki ominaisuudet
Galaxy Tabilla voi myös soittaa puheluita. Laite voidaan asettaa pöydälle ja käyttää kaiutinpuhelimena, tai sitä voi käyttää bluetooth-kuulokkeen kanssa. Laitteella voi myös lähettää teksti- tai mms-viestejä. Galaxy Tabissa on kaksi kameraa, joista edessä olevaa kameraa voi käyttää esimerkiksi videoneuvotteluissa.

Galaxy Tabissa on seitsemän tuuman näytölle sovitettu TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä, joka mahdollistaa sisällön muokkaamisen ja pikakuvakkeiden luomisen omien käyttötarpeiden mukaan. Social Hub -palvelu kokoaa yhteydenpidon ystävien ja tuttujen kanssa kätevästi samaan paikkaan. Facebook-, Twitter-, Google Talk-, sähköposti- ja kalenteritoiminnot on kaikki koottu saman sovelluksen alle.

Galaxy Tab on täydellinen laite mukaan matkalle. Sen lisäksi että laitteella voi katsoa elokuvia tai selata Internetiä, Galaxy Tabissa on myös sisäänrakennettu GPS-navigaattori. Galaxy Tab kertoo kulkusuunnan ja milloin olet perillä. Galaxy Tabissa on myös Augmented reality -sovellus, jonka avulla saa vinkkejä esimerkiksi ravintoloista, hotelleista ja nähtävyyksistä.

Tekniset tiedot: Galaxy Tabissa on 7 tuuman TFT-lcd-näyttö, jonka tarkkuus on 1024 x 600 kuvapistettä. Laitteen mitat ovat 190 x 120 x 12 millimetriä ja se painaa 380 grammaa. Siinä on 3g-tuki ja sen tiedonsiirtonopeus on 7,2 Mbit/s. Laitteessa on myös langattoman 802.11n -verkon tuki. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2 ja laitteessa on gigahertsin Cortex A8 -prosessori. Tabissa on 16 gigatavun sisäinen muisti ja paikka ulkoiselle muistikortille (kortin maksimikoko enintään 32 gigatavua). Laitteessa on kaksi kameraa: 3 megapikselin kamera takana ja 1,3 megapikselin kamera etupuolella. Laite tallentaa videokuvan HD-muodossa.
Laite tukee seuraavia formaatteja: DivX, XviD, mpeg4, h.263, h.264; MS Exchange Active Sync, Gmail, Layar, Swype, ThinkFree jaAdobe Flash 10.1

Galaxy Tab tulee myyntiin lokakuun puolivälissä. Laitteen suositushinta on 949€.

Galaxy Tabiin saatavat lisävarusteet

Näppäimistö. Helposti liitettävä täysikokoisen skandinaavinen näppäimistö.

Autolisävarusteita. Tuulilasiin asennettava telakoitumisasema, jossa on ulostulo autostereoihin liittämistä varten. Galaxy Tabiin on myös saatavana tupakansytyttimen kanssa toimiva laturi.

Telakoitumisasema. Telakka toimii pöytätelineenä ja laturina. Telakassa on myös HDMI-ulostulo ulkoisia näyttölaitteita varten.

Suojakotelo. Galaxy Tabille on saatavana useita eri materiaaleista valmistettuja suojakoteloita.

Lähde: Samsung lehdistötiedote