Kuningas jalkapallo saa lajina jälleen tänä kesänä melkoisen välikliimaksin, kun Venäjällä pelataan lajin maailmanmestaruuskisat. Toki futis on ns. tapetilla lähes koko ajan, pyöriihän jossain päin maailmaa lähes aina joku liiga, jota voi seurata ja josta voi lyödä vetoa.

Älypuhelimien ja tablet-laitteiden jopa älytön kehityskaari on tuonut eri lajien seuraajille mainioita erilaisia sovelluksia, joiden avulla lajin seuraaminen on entistä intensiivisempää. Monet jalkapallosivustot ovat panostaneet etenkin mobiilisivustojensa toimivuuteen, mutta usein sovelluksella saadaan aikaan se paras mahdollinen käyttökokemus.

Sovellukset jalkapallon tapahtumien seuraamiseen

Yksi parhaista futissovelluksista on FIFA:n eli kansainvälisen jalkapalloliiton oma sovellus. Tämän sovelluksen avulla löytyy kaikki mahdollinen tieto melkein parista sadasta kansallisesta liigasta ja tämän sovelluksen avulla voi myös katsastaa mitkä jalkapalloilevat maat FIFA-rankingissa Suomen edelle menivät edellisessä päivityksessä. Tämän sovelluksen kautta löydät myös tärkeimmät tiedot Jalkapallon MM-kisoista 2018, jotka järjestetään 14.6.-15.7.2018 Venäjällä.

Erilaisia livescore -tulossovelluksia löytyy eri käyttöjärjestelmien sovelluskaupoista varmasti satoja, mutta yksi miellyttävimmistä kokemuksista on ollut Forza Football. Hieman laajempaa statistiikkaa ja ajankohtaisia uutisia tarjoavat Onefootball ja ESPN-urheiluportaalin oma sovellus. Joidenkin jalkapalloa seuraavien mielestä FotMob on se ainoa ja oikea futissovellus, mutta makuasioita nämäkin. Sofascore, LiveTulokset ja FlashScore löytyvät varmasti monen käyttäjän kännykästä. Hieman tietenkin riippuu siitä mitä kukin seuraaja hakee sovellukselta.

Jalkapalloa livenä

Erinomaisen vaihtoehdon tarjoavat luonnollisesti vedonlyöntitoimistojen omat mobiilisivustot tai sovellukset. Esimerkiksi Unibetillä on mainio vedonlyöntisovellus, josta samasta paikasta löytyvät otteluiden vedonlyöntikertoimet ja tärkeimmät tilastot. Tiettyjen otteluiden aikana käyttäjä voi katsoa livestreamia älylaitteen välityksellä ja lyödä vaikkapa livevetoa. Ja tietenkin sovellus tarjoaa myös tilastot jalkapalloon ja moneen muuhun urheilulajiin.

Moni kuuntelee erinomaisia jalkapalloaiheisia podcasteja, toiset tykkäävät katsoa eri maiden liigojen maaleja ja parhaita tilanteita jälkikäteen, joku tykkää seurata Twitter tai Instagram feedejä oman joukkueen hashtagilla.

Nyt kannattaakin laittaa omat futissovellukset ajan tasalle ajatellen tulevia jalkapallon MM-kisoja. Sovellusten kautta saat ajankohtaiset tulostiedot samaan aikaan pelattavista otteluista ja toki voit seurata jalkapallon MM-kisoja vaikkapa YLE Areena -sovelluksen kautta suorina lähetyksinä.

Viihteelliset jalkapallosovellukset

Viihdepuolelle jalkapallofaneille on valtavasti pelattavaa. Pidätkö enemmän toiminnallisista jalkapallopeleistä, joissa pääset itse vääntämään harhautuksia ja ampumaan palloa maaliin? Vai haluatko kenties säätää todella tarkkoja harjoitusrutiineja pelaajillesi ja luotsata omaa joukkuettasi kohti Valioliigan tai Espanjan Liigan mestaruutta? Tai jotain tältä väliltä?

Näistä kategorioista voisi kokeilla FIFA Mobile -peliä, jossa pelaaja pääsee ihan oikeasti pelaamaan vaikkapa tulevat MM-kisat etukäteen, tosin mestaruuden voittaminen tietää todennäköisesti kipeitä sormenpäitä ja hieman muitakin taitoja. Top Eleven 2018 Jalkapallomanageri -peli tarjoaa sitten jalkapallomanagerointia melko köykäisellä otteella, mutta pitää useat miljoonat pelaajat otteessaan päivittäin.

Jos haluat oikeasti heittäytyä managerimaailmaan, valinta voisi osua Football Manager Mobile 2018 -peliin. Tämä on maksullinen mobiiliversio tästä jalkapallomanageripelien Graalin maljasta. Sovellus tarjoaakin erinomaisen pelikokemuksen jalkapallon parissa. Pieni varoituksen paikka on kuitenkin vielä paikallaan, sillä tämän pelin parissa aika kuluu kuin siivillä ja kun ensimmäisen kerran tajuat itsesi ajattelevan jo kolmatta kertaa saman pelisession aikana että ”no jos vielä yksi peli”, niin olet koukussa tähän peliin.

Näiden pelien lisäksi kaikille käyttöjärjestelmille on tarjolla valtavasti erilaisia jalkapalloaiheisia pelejä ja sovelluksia, joiden tarkoitus on viihdyttää ja infota pelaajaa maailman suosituimman urheilulajin tapahtumista. Jokaisella futisfanilla on varmasti kännykässään ainakin yksi livetulos-sovellus, vedonlyöntisovellus ja muutama viihteellinen futispeli. Mikä on oma jalkapalloaiheinen kokoonpanosi?

Share Button