X

Google Docs – natiivi Android-ohjelma julkaistu

Google on julkaissut pitkän odotuksen jälkeen natiivi-ohjelmiston Google Docs-palvelulleen. Ohjelma mahdollistaa tekstinkäsittelyn ja taulukkolaskennan Docs-rajapintaa käyttäen. Lisäksi sillä on mahdollista lukea palveluun siirrettyjä PDF-dokumentteja. Puhelimessa olevien dokumenttien siirtäminen onnistuu myös ilman suurempaa vaivaa. Bonuksena Google on lisännyt palveluun tekstintunnistuksen; puhelimen kameran avulla teksti kuin teksti kääntyy näppärästi digitaaliseksi, valitettavasti ainoa julkaisuhetkellä tuettu kieli on englanti.

Lähde: Google Docs Blog | Market: Google Docs

Lue kommentit (2)

  • Toimii kyllä yllättävän hyvin, ainoa huono juttu on app2sd:n puuttuminen ja aina välillä tulkitsee 'o' = '0'.

  • Hieno softa. Harmi, että vasta nyt saivat tämän tehtyä, kilpailee snadisti evernoten kanssa, joskin onhan google docsilla eri käyttötarkoitus (taulukkolaskenta, esitykset jne). Jos tämä olisi tullut aiemmin, olisin ehkä jättänyt evernoten koskematta. Noh, ehkä tämän avulla tulee taas enemmän käytettyä google docsia.

    Se mikä tässä on hyvää, niin kännykällä otetusta valokuvasta skannataan tekstit (heti) ja teksti on sitten irrallaan samassa dokumentissa. Todella kätevä vs. Evernote OCRää testit siten, että kuvista voi hakea tietoa mutta itse en ole löytänyt vielä miten sen tekstin voisi copypastea sieltä kuvasta irti. Lisäksi Evernote ei OCRää reaaliajassa vaan kestää muutamasta minuutista useaan tuntiin riippuen onko maksanut käyttäjä vai ei.

Aiheeseen liittyvät artikkelit