X

HTC julkisti uuden One-lippulaivapuhelimensa [video]

HTC:n julkistustilaisuudet Lontoossa ja New Yorkissa ovat ohi ja tilaisuudessa esiteltiin luonnollisesti HTC One, uusi 1080p-resoluutioisella näytöllä varustettu superpuhelin, joka korvaa nykyisen lippulaivapuhelimen, HTC One X+:n, joka ei aivan päässyt tavoitteisiinsa, vaikka pätevä laite onkin.

Yksi suurimmista uudistuksista edellisestä mallista on luonnollisesti 4,7-tuumainen näyttö, joka on trendin mukaisesti 1080p-resoluutioinen ja pikselitiheys on 469 pikseliä tuumalle. Tekniikkana toimii tuttu Super LCD3 ja näyttöä suojaa Gorilla Glass 2. Laite on yhtä alumiininpalaa, joten jämäkkyys on taattu, myös totuttuun HTC:n tapaan.
Laitteen sisuksissa sykkii Qualcommin tuore Snapdragon 600 -neliydinjärjestelmäpiiri, 1,7 gigahertsin kellotaajuudella. Keskusmuistia löytyy 2 Gt. Erikoisuuksina laitteesta löytyy mm. “Boomsound”-stereokaiuttimet (2kpl) Beats-lisukkein sekä kaksi mikrofonia. HTC Zoe on yhdistetty kuva- ja videoklippi, jolla saat kuvattua jokaisen tapahtuman yhdistelmänä videoita ja kuvia ja poimittua yksittäisiä kohtia tuosta yhdistelmästä yksittäisiksi, parempilaatuisiksi, kuviksi.

Nyt silmät tarkkana ja korvat höröllä:
Uutuuden kameratekniikka pitää sisällään fyysisesti kookkaan, 1/3-tuumaisen, 4 megapikselisen, taustavalaistun, kennon optisella kuvanvakaajalla varustetulla f2.0 aukkoon kykenevällä optiikalla. Mainosnimeltään “Ultrapixel”-nimellä kutsuttu teknologia avustaa kilpailijoista poiketen vähäisemmällä määrällä pikseleitä (kiitos, HTC, terveisin megapikselikilpailuun kyllästynyt valokuvaaja/toimittaja), jotka ovat kuitenkin lähes tuplasti suurempia kuin kilpailijoiden, 2 mikrometrin kokoisia. Tämä auttaa kameraa ottamaan 300% enemmän valoa vastaan. Luonnollisesti kuvausta hankalissa olosuhteissa avustaa huomattavasti myös optinen kuvanvakaaja ja nopea kameran suljin. Videokuvaus voidaan suorittaa myös HDR-tilassa. Normaaleista puhelimista poiketen, One:n ImageChip 2 -prosessori käsittelee kuvat RAW-tilassa ennen JPEG-muunnosta.
Voidaan siis todeta, että HTC ottaa ainakin valokuvauksen tosissaan ja tekee sen täysin vastoin kaikkia markkinoinnin sääntöjä. Vielä kun saisivat sen laukaisinnapin puhelimiinsa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jMXVlZwgpHM

 

Tekniikka pähkinänkuoressa:

Järjestelmäpiiri: neljä 1,7 GHz “Krait 300” ydintä sisältävä  Qualcomm Snapdragon 600 (APQ8064T), Adreno 320 -grafiikkaprosessorilla
Keskusmuisti: 2 Gt
Näyttö: 4,7″ 1080p-resoluutioinen (469PPI) Super LCD3 Gorilla Glass 2:lla
Kamera: 1/3″ 4 Mpix kenno, optisella kuvanvakaajalla ja HTC ImageChip 2:lla sekä UltraPixel-tekniikalla. 8fps kuvausnopeus
Webcam: 2,1 Mpix 88-asteen laajakulmalinssillä  ja kuvanvakaimella varustettu
Akku: 2300 mAh
Mitat: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Paino: 143 grammaa
Käyttöjärjestelmä: Android 4.1.2 Jelly Bean (4.2.2-päivitys tulossa), käyttöliittymänä HTC Sense UI v5
Liitettävyys: Wi-Fi a/ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC
Tallennustila: 32/64 Gt (ei SD-korttipaikkaa)
Muuta: Mikro-SIM, GPS, GLONASS, LTE-tuki (riippunee mallista), IR-lähetin integroituna virtanappiin

Ennakkotilauksia otetaan HTC:n mukaan vastaan jo ensi viikon loppupuolella, Suomessa ainakin Elisan toimesta.

Lue kommentit (9)

  • Hyvältä kuuloistaa, mutta eipä tässä vielä hätiköidä.
    Nyt vauhtia sen S4 julkaisun kanssa, muut valmistajat ovat kohta jo julkistaneet heidän
    uusimmat lippulaivapuhelimet ja samsung kaivaa kuoppaa itselleen.

  • "(kiitos, HTC, terveisin megapikselikilpailuun kyllästynyt valokuvaaja/toimittaja)"

    Tämä muistetaan, jos Nokia julkistaa 41 megapikselin Pureview-puhelimen WP8:lla ja alat hehkuttamaan sitä ;)

    P.S.Itse olen samaa mieltä megapikselikisasta, suurelle osalle porukasta esim. optiikan rajoitukset ovat täyttä hepreaa.

    • Haluatko kertoa vielä miksi hehkuttaisimme a) Nokiaa tai b) Windows Phone 8:aa?

    • Saat muistaa ihan vapaasti. Emme tosiaan hehkuta Nokioita tai WP8:ja ja minulla ei ole mitään hyvää kameratekniikkaa, kuten Pureview, vastaan. Muilta osin laite on vaan antiikkia.

  • one x ongelma oli surkea akkukesto, tässä on isompi akku joten akkukesto on varmaan ihan ok. ois ja muut parannukset yms parannukset kameraan ja kuulemma etukamerassa ois.. aika hyvä mutta veikkaanpa että samsung korjaa potin galaxy s4 kanssa, siis ei tämäkään htc one ole huono mutta jos ei isompi näyttö haittaa niin suurinosa varmaan hommaa samsungin, vaikka tämä on ulkoisesti huomattavasti laadukkaampi..

  • one x ongelma oli surkea akkukesto, tässä on isompi akku joten akkukesto on varmaan ihan ok. ois ja muut parannukset yms parannukset kameraan ja kuulemma etukamerassa ois.. aika hyvä mutta veikkaanpa että samsung korjaa potin galaxy s4 kanssa, siis ei tämäkään htc one ole huono mutta jos ei isompi näyttö haittaa niin suurinosa varmaan hommaa samsungin, vaikka tämä on ulkoisesti huomattavasti laadukkaampi..

  • Tyylikäs laite ja aika mielenkiintoinen tuo uusi kotinäyttö. Elisalta joku myyjä vihjasi, että laitetta pääsee ihmettelemään Elisa Studiolla perjantaina iltapäivällä.

  • Osaakohan kukaan arvioida edellisten julkaisujen perusteella suomen hintaa??

Aiheeseen liittyvät artikkelit