HTC:n julkistustilaisuudet Lontoossa ja New Yorkissa ovat ohi ja tilaisuudessa esiteltiin luonnollisesti HTC One, uusi 1080p-resoluutioisella näytöllä varustettu superpuhelin, joka korvaa nykyisen lippulaivapuhelimen, HTC One X+:n, joka ei aivan päässyt tavoitteisiinsa, vaikka pätevä laite onkin.

Yksi suurimmista uudistuksista edellisestä mallista on luonnollisesti 4,7-tuumainen näyttö, joka on trendin mukaisesti 1080p-resoluutioinen ja pikselitiheys on 469 pikseliä tuumalle. Tekniikkana toimii tuttu Super LCD3 ja näyttöä suojaa Gorilla Glass 2. Laite on yhtä alumiininpalaa, joten jämäkkyys on taattu, myös totuttuun HTC:n tapaan.
Laitteen sisuksissa sykkii Qualcommin tuore Snapdragon 600 -neliydinjärjestelmäpiiri, 1,7 gigahertsin kellotaajuudella. Keskusmuistia löytyy 2 Gt. Erikoisuuksina laitteesta löytyy mm. “Boomsound”-stereokaiuttimet (2kpl) Beats-lisukkein sekä kaksi mikrofonia. HTC Zoe on yhdistetty kuva- ja videoklippi, jolla saat kuvattua jokaisen tapahtuman yhdistelmänä videoita ja kuvia ja poimittua yksittäisiä kohtia tuosta yhdistelmästä yksittäisiksi, parempilaatuisiksi, kuviksi.

Nyt silmät tarkkana ja korvat höröllä:
Uutuuden kameratekniikka pitää sisällään fyysisesti kookkaan, 1/3-tuumaisen, 4 megapikselisen, taustavalaistun, kennon optisella kuvanvakaajalla varustetulla f2.0 aukkoon kykenevällä optiikalla. Mainosnimeltään “Ultrapixel”-nimellä kutsuttu teknologia avustaa kilpailijoista poiketen vähäisemmällä määrällä pikseleitä (kiitos, HTC, terveisin megapikselikilpailuun kyllästynyt valokuvaaja/toimittaja), jotka ovat kuitenkin lähes tuplasti suurempia kuin kilpailijoiden, 2 mikrometrin kokoisia. Tämä auttaa kameraa ottamaan 300% enemmän valoa vastaan. Luonnollisesti kuvausta hankalissa olosuhteissa avustaa huomattavasti myös optinen kuvanvakaaja ja nopea kameran suljin. Videokuvaus voidaan suorittaa myös HDR-tilassa. Normaaleista puhelimista poiketen, One:n ImageChip 2 -prosessori käsittelee kuvat RAW-tilassa ennen JPEG-muunnosta.
Voidaan siis todeta, että HTC ottaa ainakin valokuvauksen tosissaan ja tekee sen täysin vastoin kaikkia markkinoinnin sääntöjä. Vielä kun saisivat sen laukaisinnapin puhelimiinsa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jMXVlZwgpHM

 

Tekniikka pähkinänkuoressa:

Järjestelmäpiiri: neljä 1,7 GHz “Krait 300” ydintä sisältävä  Qualcomm Snapdragon 600 (APQ8064T), Adreno 320 -grafiikkaprosessorilla
Keskusmuisti: 2 Gt
Näyttö: 4,7″ 1080p-resoluutioinen (469PPI) Super LCD3 Gorilla Glass 2:lla
Kamera: 1/3″ 4 Mpix kenno, optisella kuvanvakaajalla ja HTC ImageChip 2:lla sekä UltraPixel-tekniikalla. 8fps kuvausnopeus
Webcam: 2,1 Mpix 88-asteen laajakulmalinssillä  ja kuvanvakaimella varustettu
Akku: 2300 mAh
Mitat: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
Paino: 143 grammaa
Käyttöjärjestelmä: Android 4.1.2 Jelly Bean (4.2.2-päivitys tulossa), käyttöliittymänä HTC Sense UI v5
Liitettävyys: Wi-Fi a/ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC
Tallennustila: 32/64 Gt (ei SD-korttipaikkaa)
Muuta: Mikro-SIM, GPS, GLONASS, LTE-tuki (riippunee mallista), IR-lähetin integroituna virtanappiin

Ennakkotilauksia otetaan HTC:n mukaan vastaan jo ensi viikon loppupuolella, Suomessa ainakin Elisan toimesta.