X

HTC julkaisi One M9:n

HTC julkaisi MWC 2015 -messuilla uuden HTC One M9 -mallin. Ulkoasulinja jatkaa M7:n ja M8:n tiellä. Laitteessa on täysmetallinen unibody-runko, kiillotetut kyljet ja tausta on harjattua hopeanväristä metallia.

Laitteessa on viiden tuuman FullHD-näyttö, 8-ytiminen, 64-bittinen Snapdragon 810, jossa neljä ydintä käy 2 GHz:n ja loput 1,5 GHz:n taajuudella. Grafiikkaprosessorina on Adreno 430. Keskusmuistia on 3 gigatavua ja tallennustilaa 32 Gt ja laitteessa on myös SD-korttipaikka. Liitännät ovat normaalit Bluetooth 4.1 ja Wi-Fi a-n/ac ja myyntialueesta riippuen LTE. Ulkomittoja on hieman kutistettu ja ne ovat 144,6 x 69,7 x 9,61 mm ja painoa on muutama gramma vähemmän, 157 g. Akun kapasiteetti on 2840 mAh. SIM-kortti on kooltaan nano-SIM. Virtanäppäin on siirretty aiemmista malleista poiketen oikeaan kylkeen ja kuulokeliitäntä pohjaan.

Mukana tulee uusin Android-versio, 5.0 Lollipop sekä uusin HTC Sense 7 -käyttöliittymä. Merkittävimmät ominaisuudet ovat paikkatietoinen widget, joka osaa tarjota sovelluksia käyttöön paikan mukaan.

HTC on vihdoinkin muuttanut panostustaan kuvaamiseen; laitteessa kamera on 20,7 Mpix Toshiban valmistamalla uudella taustavalaistulla kennolla, f/2.2 27,8 mm laajakulmalinssillä, jolla voi tallentaa myös videota 4K-resoluutiolla. Linssi on suojattu safiirilasilla.
Etukamerana on aiemman mallin pääkenno, jonka UltraPixel-tekniikan pitäisi parantaa valovoimaa. Pääkamerassa kyseistä tekniikkaa ei enää käytetä. Etukamerassa ei ole automaattitarkennusta. Kuvankäsittelyyn on HTC EYE Experience -sovellus, jolla kuvien käsittely ja efektien lisääminen sujuu helposti.

Audiopuolella M9 tarjoaa HTC BoomSound -kaiuttimet ja Dolby 5.1 -simulaation kahdella kaiuttimella. M9:n saa kiinni langatonta siirtoa tukeviin televisioihin tai kaiuttimiin nopealla kolmen sormen pyyhkäisyllä.

M9 tulee saataville Euroopassa maaliskuun 31. päivä lähtien ja suositushinta on 779 euroa. Aluksi puhelin on saatavilla yksinoikeudella Elisalta, olettavasti kuukauden ajan, kuten viimeksikin. Laite on saatavilla seuraavissa väreissä: kaksisävyinen hopea, ruusukulta, kulta, yksisävyinen asemetalli, yksi- ja kaksisävyinen kulta ja pinkki.

HTC:n julkaisu.

Aiheeseen liittyvät artikkelit