HTC julkaisi MWC 2015 -messuilla uuden HTC One M9 -mallin. Ulkoasulinja jatkaa M7:n ja M8:n tiellä. Laitteessa on täysmetallinen unibody-runko, kiillotetut kyljet ja tausta on harjattua hopeanväristä metallia.

Laitteessa on viiden tuuman FullHD-näyttö, 8-ytiminen, 64-bittinen Snapdragon 810, jossa neljä ydintä käy 2 GHz:n ja loput 1,5 GHz:n taajuudella. Grafiikkaprosessorina on Adreno 430. Keskusmuistia on 3 gigatavua ja tallennustilaa 32 Gt ja laitteessa on myös SD-korttipaikka. Liitännät ovat normaalit Bluetooth 4.1 ja Wi-Fi a-n/ac ja myyntialueesta riippuen LTE. Ulkomittoja on hieman kutistettu ja ne ovat 144,6 x 69,7 x 9,61 mm ja painoa on muutama gramma vähemmän, 157 g. Akun kapasiteetti on 2840 mAh. SIM-kortti on kooltaan nano-SIM. Virtanäppäin on siirretty aiemmista malleista poiketen oikeaan kylkeen ja kuulokeliitäntä pohjaan.

HTC One M9_Silver_PerL

Mukana tulee uusin Android-versio, 5.0 Lollipop sekä uusin HTC Sense 7 -käyttöliittymä. Merkittävimmät ominaisuudet ovat paikkatietoinen widget, joka osaa tarjota sovelluksia käyttöön paikan mukaan.

HTC on vihdoinkin muuttanut panostustaan kuvaamiseen; laitteessa kamera on 20,7 Mpix Toshiban valmistamalla uudella taustavalaistulla kennolla, f/2.2 27,8 mm laajakulmalinssillä, jolla voi tallentaa myös videota 4K-resoluutiolla. Linssi on suojattu safiirilasilla.
Etukamerana on aiemman mallin pääkenno, jonka UltraPixel-tekniikan pitäisi parantaa valovoimaa. Pääkamerassa kyseistä tekniikkaa ei enää käytetä. Etukamerassa ei ole automaattitarkennusta. Kuvankäsittelyyn on HTC EYE Experience -sovellus, jolla kuvien käsittely ja efektien lisääminen sujuu helposti.

HTC One M9_Silver_Right

Audiopuolella M9 tarjoaa HTC BoomSound -kaiuttimet ja Dolby 5.1 -simulaation kahdella kaiuttimella. M9:n saa kiinni langatonta siirtoa tukeviin televisioihin tai kaiuttimiin nopealla kolmen sormen pyyhkäisyllä.

HTC One M9_Silver_Back

M9 tulee saataville Euroopassa maaliskuun 31. päivä lähtien ja suositushinta on 779 euroa. Aluksi puhelin on saatavilla yksinoikeudella Elisalta, olettavasti kuukauden ajan, kuten viimeksikin. Laite on saatavilla seuraavissa väreissä: kaksisävyinen hopea, ruusukulta, kulta, yksisävyinen asemetalli, yksi- ja kaksisävyinen kulta ja pinkki.

HTC:n julkaisu.