SDG Systems on julkaissut mielenkiintoisen uutuuden, iskunkestävän Androidilla varustetun laitteen.

BIP-6000 ei ole vain huolimattomia käyttäjiä ajatellen suunniteltu laite, vaan lähinnä yrityksille joilla on esim. lähettejä tai muuta kenttähenkilökuntaa jotka tarvitsevat tallennuslaitetta joka kestää suuremmatkin kolhut. Laitteessa on viivakoodin- ja RFID-lukijan lisäksi 3,5″ VGA-näyttö, 806Mhz Marvellin PXA320-prosessori, 3MP kamera, 3G HSDPA:lla, A-GPS, 802.11 b/g Wlan, Bluetooth ja QWERTY-näppäimistökin samassa paketissa.

Iskunkestävyys on toki jenkkitestattua, Puolustusministeriön testiluokitus on MIL-STD-810F eli laitetta on testattu mm. pudottamalla se 1.8m korkeudesta 2 kertaa joka sivulle alustana teräslevy. -30C pakkanen ei ole ongelma, kuten ei myöskään +60C helle. Säilössä laite pysyy jopa -40C – 70C lämpötilassa käyttövalmiina.

Käyttöjärjestelmänä on vielä nykyisissä malleissa 1.5 eli “Donut”, mutta se päivittynee lähitulevaisuudessa 2.1 -versioon.

Hintaa laitteella on valmistajan mukaan $1600-2100 versiosta riippuen.

Lisätietoa ja tarkat tekniset tiedot katkon jälkeen.

http://www.sdgsystems.com/download/datasheets/BIP-6000_v.1.0.pdf

http://www.engadget.com/2010/01/14/bluebird-pidion-bip-6000-ready-to-beat-android-into-you/