Huawein on julkaissut oman versionsa taitettavasta älypuhelimesta Barcelonassa MWC 2019 -messuilla. Huawei Mate X nimellä kulkeva puhelin eroaa aiemmin julkaistusta Samsung Foldista taittuvan näytön ollessa aina esillä ja hyödyntää suljettunakin näin paremmin laitteen pinta-alaa.

Mate X:ssä on 8” 2480 x 2200 -resoluution omaava taipuisa OLED -näyttö, joka taittuu saranan avulla sirompaan muotoon tarvittaessa, jolloin näytön kooksi jää 6.6”.

Kameroita Mate X:ssä on 3 erillistä ja selfieitä varten puhelin käännetään vain ympäri, jolloin taakse taitettua osaa näytöstä voi käyttää sommitteluun.

Käytettäessä puhelinta täydessä koossa voi esillä olla kaksi sovellusta vierekkäin.

Puhelin on varustettu myös huippunopean 5G yhteydellä.

Muita tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 4500 mAh:n akku, Balong 5000 -suoritin ja 55W Huawei SuperCharge -pikalataus.

Euroopan hinta on 2299 euroa ja saatavuudesta ilmoitetaan myöhemmin.

Huawein lehdistötiedote:

Huawei Mate X – taittuva 5G-älypuhelin

 

Huawei Mate -sarjan uusin tulokas Huawei Mate X edustaa täysin uudenlaista suunnittelua. Huawei Mate X yhdistää 5G-yhteydet, taittuvan näytön ja tekoälyn uuteen käyttöliittymään, joka tarjoaa kuluttajille täysin uudenlaisen älypuhelinkokemuksen.

 

Huawein innovoinnin tuloksena syntynyt Huawei Mate X liittää yhteen tyylin ja teknologian. Älypuhelimen ja tabletin yhdistävä uutuus sisältää taipuisan OLED-paneelin ja Falcon Wing -saranan, jotka mahdollistavat taittuvan rakenteen. Siron Huawei Mate X:n uudessa Interstellar Blue -värityksessä kiteytyy teknologisen muotoilun tyylikkyys, mikä nostaa riman entistä korkeammalle tulevaisuuden älypuhelimille.

 

Huawei Mate X:n taittuva OLED FullView -näyttö ja maailman nopein 5G-monimuotopiiri Balong 5000 luovat yhdessä kokonaan uuden käyttökokemuksen, jossa suuri näyttö ja kompakti koko ovat sopusoinnussa. Tablettina käytettäessä Huawei Mate X tehostaa mobiililaitteella työskentelyä, minkä lisäksi käyttäjä voi hyödyntää puhelimen kahta ruutua useamman eri tehtävän samanaikaiseen hoitamiseen, mikä korostaa tietokonemaista käyttökokemusta.

 

Huawein lippulaivapuhelimet ovat aina sisältäneet huippuluokan kameran, eikä Huawei Mate X tee tässä poikkeusta. Taittuva rakenne mahdollistaa kameran käyttämisen sekä etu- että takakamerana, mikä tuo uuden ulottuvuuden mobiilikuvaukseen.

 

Huawein ICT-osaaminen edustaa alan kärkeä, minkä ansiosta yhtiö on etulyöntiasemassa 5G-aikakauden alkaessa. Huawei Mate X asettaa niin ikään uuden standardin 5G-älypuhelimille – maailman nopeimmalla Balong 5000 -monimuotopiirillä ja nopeaa 55 W:n Huawei SuperCharge -pikalatausta tukevalla 4500 mAh:n akulla varustettu älypuhelin vastaa 5G-aikakauden tehokkuusvaatimuksiin.