Huawei Consumer Business Group on julkistanut uudet P30- ja P30 Pro -älypuhelimet Pariisissa järjestetyssä julkistustilaisuudessa. Myös Suomessa myyntiin saapuneet P30-sarjan uutuudet tuovat tarjolle huipputason valokuvausominaisuuksia ja tyylikkään muotoilun, joka erottuu joukosta. Kameratestaaja DxOMarkin rankingissä Huawei P30 Pro saavutti heti ykköspaikan markkinoiden parhailla älypuhelimen kameraominaisuuksilla.

Uuden P30 -sarjan ytimessä on kaunis muotoilu ja valokuvaus, jonka myötä Huawei tuo saataville tähän asti edistyneimmän älypuhelinkameransa. Uutuuspuhelimet sisältävät muun muassa innovatiivisen SuperSpectrum-sensorin, optisen SuperZoom-linssin, uuden Huawei Time of Flight (ToF) -kameran sekä OIS- ja AIS-kuvanvakautusteknologiaa, joiden avulla kuvat ja videot onnistuvat tilanteesta riippumatta.

“Huawei P30 -sarja edustaa digitaalisen valokuvauksen viimeisintä kärkeä. Se tuo uuden ulottuvuuden valokuvaukseen ja uudistaa käsitykset älypuhelinkuvauksesta. Huawei SuperSpectrum -sensorin ja SuperZoom-linssin kaltaisten innovaatioiden ansiosta käyttäjät voivat taltioida entistä kauniimpia kuvia käteen sopivalla laitteella, joka kulkee aina mukana”, sanoo Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön toimitusjohtaja Richard Yu.

Ammattitasoista valokuvausta älypuhelimella

Arvostetun DxOMarkin huippuarvosanalla 112 palkittu Huawei P30 Pro vie älypuhelinkuvauksen uudelle tasolle. Puhelin on varustettu Leican neloiskameralla, joka sisältää 40 megapikselin takakameran SuperSpectrum-sensorilla, 20 megapikselin ultralaajakulmalinssin, 8 megapikselin teleskooppizoomin sekä täysin uuden Huawei ToF (Time of Flight) -kameran. Selfie-kuvaukseen käytössä on laadukas 32 megapikselin etukamera.

Käänteentekevän sensoriteknologian, optisen ja digitaalisen kuvanvakautuksen sekä P30 Pro:n valovoimaisen f/1.6 -laajakulmalinssin ansiosta valokuvat ja videot onnistuvat eri kuvaustilanteissa ja valaistusolosuhteissa. Kameran ominaisuudet korostuvat erityisesti pimeäkuvauksessa, jossa kuvan kirkkaus, selkeys ja värit toistuvat entistä paremmin. RYYB-suodinta hyödyntävä 1/1.7” Huawei SuperSpectrum -sensori eroaa perinteisestä RGB-suotimesta korvaamalla vihreät pikselit keltaisilla, mikä nostaa ISO-arvon tasolle 409,600 (P30 Pro) ja 204,800 (P30).

Uuden periskooppirakenteen avulla korkeatasoinen teleskooppizoom on yhdistetty älypuhelinkameran linjakkaaseen runkoon. SuperZoom-linssi tukee 5-kertaista optista zoomia, 10-kertaista hybridizoomia ja 50-kertaista digitaalista zoomia. Periskooppiprisma taittaa valoa 90 asteen kulmassa, minkä ansiosta zoomin käyttöetäisyys voidaan maksimoida vaikuttamatta laitteen muotoiluun.

Yksi Huawei P30 Pro:n ainutlaatuisista ominaisuuksista on ToF-kamera, jonka syväterävyystoiminnot ja tarkka kuvasegmentointi tuovat kuvaan pehmeän taustasumennuksen. Etäisyyden tarkka mittaus simuloi monitasoista bokeh-efektiä, jolloin haluttu kuvauskohde pysyy terävänä yksittäistä hiussuortuvaa myöten. Kuvauskohdetta korostavat ja taustaa sumentavat kuvat syntyvät syvyysinformaatiota käsittelevän valokuvausalgoritmin avulla.

Tekoälyä hyödyntävän AI HDR+ -ominaisuuden ansiosta etu- ja takakamera voivat myös yhdistää useita peräkkäin otettuja kuvia ylivalottuneiden ja taustavalaistujen kuvien poistamiseksi.

Studiotasoinen videokuvaus käden ulottuvilla

Huawei P30 -sarjan laitteisiin sisältyvän SuperSpectrum-sensorin avulla videot onnistuvat erityisesti hämärässä, jolloin yökohtausten yksityiskohdat korostuvat kirkkaina ja terävinä. Puhelimen AIS- ja OIS-ominaisuudet tukevat kuvanvakautusta kaikilla videokuvausasetuksilla, minkä lisäksi SuperZoom-linssi mahdollistaa tarkat lähikuvat.

Käyttäjät voivat myös lisätä taustamusiikkia ja efektejä videoihin AI-videoeditorilla, joka muuttaa P30-sarjan puhelimet kannettavaksi studioksi. Huawein Dual-View Videon avulla voi lisäksi tallentaa saman kohtauksen kahdesta kuvakulmasta käyttämällä useita kameroita samanaikaisesti.

P30-sarja yhdistää tyylin ja teknologian

Huawein P-sarja tunnetaan erottuvasta muotoilustaan, joka ammentaa inspiraatiota luonnonilmiöistä ja -väreistä. P30 -sarjan puhelimissa on elegantti, yhdeksänkerroksinen 3D-lasirunko, jonka värimaailma tuo mieleen suolatasankojen puhtaan koskemattoman maiseman. Huawei P30 ja P30 Pro ovat Suomessa saatavilla kolmessa eri värissä: Kristalli, Revontuli ja Kiiltävä musta.

P-sarjan uutuuspuhelimet on varustettu suurilla 6,47” (P30 Pro) ja 6,1” (P30) näytöillä. Terävässä FHD+ OLED (2340 x 1080) -näytössä on pieni pisaralovi, joka maksimoi näytön pinta-alan. Lähes reunaton etunäyttö sisältää lasin alle upotetun sormenjälkilukijan, joka tekee puhelimen käytöstä nopeaa ja turvallista. P30 Pro -mallissa on lisäksi Huawei Acoustic Display -teknologiaa, jonka ääntä välittävä näyttö tuottaa laadukkaan äänimaailman.

Uudet Huawei P30 ja P30 Pro -älypuhelimet tarjoavat myös entistä enemmän suorituskykyä ja tehokkuutta:

Huawei P30 -sarjan puhelimissa on huipputehokas Kirin 980 -tekoälyprosessori, joka tarjoaa äärimmäistä suorituskykyä ja nopeampaa kuvantunnistusteknologiaa Dual-NPU-ratkaisujen ansiosta.
Viimeisin EMUI 9.1 tukee Huawei Share OneHop -ominaisuutta, joka mahdollistaa saumattoman tiedonsiirron Huawein älypuhelinten ja tietokoneiden välillä.
Huawei P30 Pro:n 4200 mAh:n akku on nopeasti ladattavissa Huawein 40 WSuperCharge -pikalatauksella, joka nostaa varauksen nollasta 70 prosenttiin vain puolessa tunnissa.
Huawei P30 Pro:ssa on Huawei SuperCool -teknologiaa, joka pitää laitteen viilennettynä kovemmassakin käytössä.
Huawei P30 -sarjan puhelimet on varustettu langattomilla viestintäominaisuuksilla, jotka tukevat sekä DUAL SIM- että Dual VoLTE -yhteyksiä.

Huawei P30 -älypuhelimen suositushinta on 699 euroa (6 Gt / 128 Gt). Huawei P30 Pro -älypuhelin on myynnissä suositushintaan 849 euroa (8 Gt / 128 Gt) ja 949 euroa (8 Gt / 256 Gt).