Googlen uutuuspuhelimen ympärillä käy huhumylly hurjana.

Tällä kertaa TechCrunch-sivusto on saanut tietoa, että Google olisi tuomassa Nexus One:n mukana ilmaista Spotify-musiikkipalvelua. Tämä tarkoittaisi pitkään odotettua Spotify:n avautumista USA:n markkinoille. Artikkelin mukaan Google olisi jopa valmis kustantamaan levy-yhtiöiden Spotify-korvaukset, jotka ovat luokkaa 3-4 dollaria kuussa per käyttäjä.

Spotify on Ruotsalainen ns. suoratoisto-musiikkipalvelu, jossa käyttäjä voi kuunnella musiikkia suoraan internetistä, tallentamatta musiikkia paikallisesti. Spotify:n tuoreet versiot tukevat myös tallennusta eli ns. offline-kirjastoa, jonka maksimikoko on n. 3000 kappaletta.   Tällä hetkellä Spotifyä tarjotaan Suomen lisäksi Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Sopimuksella Google saisi puolelleen vahvan kumppanin Applen iTunes-musiikkikauppaa vastaan. Kuulostaa siltä, että Google kaipaa kaiken mahdollisen extran uuden puhelinmallinsa kilpeä kiillottamaan pahimpia kilpailijoitaan Nokiaa, RIM:ä ja Applea vastaan käytävään taisteluun älypuhelinten herruudesta. Tänä vuonna taistosta tulee entistä tiukempi, sillä uusia malleja tulee hurjalta määrältä valmistajia. Määrästä kiitos kuulunee myös Android-käyttöjärjestelmälle, sillä sen käyttöönotto on nostanut esiim muutaman uuden kilpailijan.

Tarkkaa tietoa sopimuksen sisällöstä tai toteutumisesta ei ole ja sopimuksesta on esitetty varovaisia kofeiinihoureisia mainossyytöksiä, joilla Google lähinnä keräisi huomiota uutuuspuhelimelleen. Tästä saataneen varmistus Googlen Android-tiedotustilaisuudessa tiistaina 5.1.

Lisätietoa katkon jälkeen.

Lähde: http://www.techcrunch.com/2010/01/04/google-spotify-launch-android-nexus-one/

Spotify-musiikkipalvelun taustoja: http://fi.wikipedia.org/wiki/Spotify