Mobile World Congress eli MWC on maailman suurin mobiililaitetapahtuma jonka järjestäjänä toimii GSM Association. Sen jäsenistöön kuuluu liki 800 kännykkäoperaattoria sekä yli 200 alaan liittyvää yritystä. Ensimmäisen kerran MWC järjestettiin vuonna 1987. Vuonna 2009 kävijöitä oli hulppeat 47 000. Tilaisuus järjestetään Barcelonassa ja kuten aina, mobiilimaailman katseet kääntyvät tänne jännityksellä. Uutuuksia riittää joka makuun, tässä pari herkullisinta.

HTC julkaisi tapahtumassa tiistaina kaksi uutuutta Android-alustalle. Desire ja Legend -älypuhelimet.

Lisätietoa puhelimista katkon jälkeen videolinkkeineen.

Desire, joka tunnettiin ennen julkaisua nimellä “Bravo”, on HTC:n uusi lippulaiva, käytännössä HTC:n Googlelle valmistamaa Nexus One:a vastaava laite raudaltaan. Muutamia muutoksia on tehty:  Laite tukee Flash 10.1:stä ja muistia on lisätty 512 megatavusta 576 megatavuun. Tuplamikrofonit on poistettu, tuntemattomasta syystä, kuten myös puheentunnistus tekstinsyöttömetodina. Desireen on laitettu Nexus Onesta poiketen fyysiset näppäimet neljälle pikatoiminnolle, joka on vain hyvä asia, kosketusnäppäinten epätarkkuus Nexus Onessa on ärsyttänyt varsin monia, myös allekirjoittanutta.

Päivityksiä laitteesta ei puutu, tärkeimpänä tietenkin HTC:n Sense-käyttöliittymä Android 2.1:lle. Lisukkeena myös FM-radio on otettu käyttöön.  1Ghz Snapdragon-alusta on edelleen paikallaan, kuten myös 3.7″ AMOLED-näyttö 480 x 800 resoluutiolla.

Legend on Desiren tavoin rungoltaan täysalumiininen eikä laitteissa siis ole erillistä kuorta. HTC on siis päättänyt siirtyä jo monien kannettavien koneiden valmistajien tavoin ns. unibody-tuotantoon.  Päivitetty versio Sense-käyttöliittymästä Android 2.1:lle on myös Legendissä mukana ja prosessoria on kutiteltu 600Mhz:iin. 3.2″ AMOLED -näyttö on hallitsevana elementtinä ja sen resoluutio on 320 x 480. Herosta tuttu ohjainpallo on korvattu molemmissa optisella mini-kosketuslaatalla.

Yllätyksenä HTC:n TJ Peter Chou demonstroi esittelytilaisuudessa legendin sopivuutta kovaan käyttöön ja löi sen seinään. Suurimmilta tuhoilta vältyttiin, joka oli ehkä vähemmän yllätyksellistä.

HTC Desire näyttäisi löytyvän jo Saksan Ebay:n listoilta hintalappunaan 419 Euroa.

Lähteet:

http://www.htc.com/www/product/legend/specification.html

http://www.htc.com/www/product/desire/specification.html

http://www.engadget.com/2010/02/17/htc-desire-listed-for-419-at-amazons-german-portal/