Pieni päivitys blogiin reissun puolivälistä Android-uutisilla höystettynä. Hypisteltävänä Motorolan uutuudet, Devour ja Backflip sekä Archos 5 tablet.

Huomasin elektroniikkaliikkeitä kierrellessäni pari dummy-laitetta ja ajattelin samalla päivittää fiiliksiä laitteista blogiin.

Lisää infoa katkon jälkeen.

Ensimmäisenä silmään pisti Best Buy:ssä Archos 5 tablet, joka on varsin mukavankokoinen Android-pohjainen laite. Teknisesti laite on varsin mainio, vaikka puhelinta laitteesta ei tosin löydy. Miniläppärin korvikkeeksi siitä kyllä olisi. Laite ei ole mitenkään liian paksu, painava tai muutenkaan kookas. Perusominaisuuksiin kuuluu 4.8″ näyttö, 480×400 resoluutiolla, 802.11 b/g/n WLAN, GPS, Bluetooth, FM vastaanotin- ja lähetin sekä mallista riippuen 16GB-500GB tallennuskapasiteettia. Hintaa oli $299.99-599.99 eli noin 222-444 euroa.

Toinen laite, joka sattui käteen, oli Motorolan täälläpäin paljon mainostama Backflip. Laitteen erikoisuutena on näyttö, joka kääntyy esiin eikä siis liu’u, kuten tavallisissa qwerty-puhelimissa. Normaalitilassa näyttö ja näppäimistö ovat siis laitteen eri puolilla. Näytön koko ei ole huimaava, mutta 3.1″ 320×480 resoluutiolla riittää moneen ja näppäimistö on varsin samalta tuntuva mitä Motorolan Droid/Milestonessa. Hintaa laitteella oli $499.99 eli noin 370 euroa.

Ja kolmas luuri, jonka kanssa pääsin tänään kosketuksiin, oli Motorola Devour. Laitteessa on Qualcommin 600Mhz prosessori, Android 1.6, 3.1″ näyttö 480×320 resoluutiolla ja kaikki tavalliset lisukkeet wlaneineen ja bluetootheineen. Laitteen näppäimistö on hieman perinteisempi eli näyttö liukuu varsin napakasti ylös, paljastaen erillisillä näppäimillä varustetun qwerty-näppäimistön. Tähän malliin on laitettu jostakin syystä paljon mukavampi näppäimistö kuin Milestoneen ja Backflipiin. Itselleni on ainakin mukavaa, että näppäimissä on hyvä tuntuma eli niiden pitää olla hieman kohollaan ja erillään.  Laite on mukavan jämäkkä kädessä, mutta paksuutta siinä on liikaa samalla tavalla kuin Nokian N900:ssakin.

Kirsikkana kakun päällä tuli poikettua shoppailureissun päätteeksi Googleplexin nurkilla Piilaaksossa, josta meidät häädettiin pois pikaisesti, koska ei hommattu parin valokuvan takia visitor-passeja :)