IPhone-myönteisyydestään tunnettu BGR lietsoo paniikkia HTC käyttäjien keskellä väittäen HTC:n kirjainmerkki-widgetin tallentavan tietoa käyttäjän tiedostamatta puhelimen sisäiseen muistiin ja että tietoa ei saa poistettua edes tehdasasetusten palauttamisella.

Otimme kuitenkin asiasta selvää ja todistettavasti data tallennetaan muistikortille, jonka ei ole tarkoitus pyyhkiytyä tehdasasetusten palauttamisella. Muistikorille tallennetaan kaikki käyttäjän henkilökohtainen data (esim. valokuvat),  joten tehdasasetusten palautuksen yhteydessä muistikortin tyhjentäminen tekisi hallaa peruskäytössä. Lisäksi käytännössä kaikki ohjelmat käyttävät SD-korttia käyttömuistinaan, joten vastaavat väliaikaistiedostot muistikortilla ovat Android maailmassa peruskauraa. Tietoja ei kuitenkaan välitetä mihinkään eteenpäin.

Tietoturvariskiä ei siis ole!

Muistathan kuitenkin puhelimen myynnin yhteydessä formatoida muistikortin, joka pitäisi olla nyky-yhteiskunnassa muutenkin rutiinia. Tietenkin paras tapa välttyä ikäviltä yllätyksiltä on pitää muistikortti itsellään.

Lisäys: Droid incredible sisältää sisäisen muistikortin, mutta tässäkin tapauksessa tämän formatointi ennen myyntiä parantaa tietoturvaa.

Lue alkuperäinen artikkeli täältä