Älypuhelinvalmistaja HTC Corporation julkisti tänään Lontoossa uutuuden nimeltä HTC Wildfire™. Se on Android-puhelin, jonka HTC Sense -käyttöliittymä auttaa pitämään ystävät lähituntumassa integroimalla suosituimmat sosiaaliset mediat osaksi puhelimen käyttökokemusta. HTC Wildfire seuraa monessa suhteessa HTC Desiren jalanjälkiä tuoden kiitetyn HTC Sense -kokemuksen myös nuoremman käyttäjäkunnan ulottuville.

HTC:n EMEA-alueen johtaja Florian Seiche muistutti julkistuksen yhteydessä, että internetin sosiaaliset palvelut ovat tärkeä ystävyyssuhteiden vaalimisen väylä. Facebookissa jakaa kokemuksiaan jo yli 400 miljoonaa käyttäjää*, joista monet ovat nuoria aikuisia.

HTC Wildfire tuo ensi kertaa heidän saatavilleen HTC Sensen, jonka Friend Stream -sovellus yhdistää muun muassa Facebookin, Twitterin ja Flickrin päivitykset, tekstiviestit, sähköpostit, hälytykset ja kuvat yhdeksi, helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Sen avulla on helppo pysyä ajan tasalla kavereiden kuulumisista ja osallistua keskusteluihin paikasta riippumatta.

HTC Wildfiren osoitemuistio rakentuu siten, että kontaktitietojen mukana tulevat esiin tiedot tuoreimmista puheluista, tekstiviesteistä, sähköposteista ja päivityksistä. Kun kaveri soittaa, HTC Caller ID nostaa esiin hänen Facebook-profiilikuvansa ja uusimman päivityksensä sekä muistuttaa mahdollisesti lähestyvästä syntymäpäivästä.

Mukana on myös uusi sovellusten jakamiseen tarkoitettu widget, jonka avulla voi suositella sovelluksia kavereille sähköpostitse, tekstiviestillä tai sosiaalisessa mediassa. Ystävät saavat linkin, joka vie heidät klikkauksella suoraan Android Marketiin, josta sovelluksen voi ladata omaan puhelimeen. Florian Seiche pitää widgetiä tarpeellisena Android Marketin sovellusten määrän kasvettua kymmeniin tuhansiin. ”Oma tutkimuksemme paljasti, että ihmisiä kiinnostavat kavereiden käyttämät uusimmat suosikkisovellukset, mutta he haluaisivat löytää ja ladata ne nopeammin. HTC Wildfiressä tämä ongelma on nyt ratkaistu”, hän sanoi.

HTC:n uutuudessa on 3,2-tuumainen kapasitiivinen kosketusnäyttö, joten se sopii hyvin kuvien katseluun ja jakamiseen sekä netin käyttöön. Viiden megapikselin kamerassa on automaattinen tarkennus ja LED-salama. 3,5 mm:n kuulokeliitäntä ja microSD-korttipaikka ovat avuksi musiikin kuuntelussa.

Uusi HTC Wildfire tulee Euroopan ja Aasian markkinoille tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Lähde:HTC Europe