ST-Ericsson on noussut vahvasti esille vuoden 2009 lopussa julkaisemansa U8500-alustan myötä ja ei suotta; kyseessä on yksi ensimmäisistä moniytimisistä alustoista, joka on varustettu kahdella ARM Cortex-A9 prosessoriytimellä, ARM Mali-400 OpenGL ES2.0 ja Open VG1.1-yhteensopivalla GPU:lla. Yhdessä nämä muodostavat hyvät mahdollisuudet HD-laatuisen multimedian pyörittämiseen mobiililaitteilla.

TIETO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 8.2.2011

Tieto, Pohjois-Euroopan johtava tietotekniikan palveluyritys, ja ST-Ericsson, johtava langattomien puolijohteiden ja mobiilialustojen toimittaja, esittelevät Android-järjestelmää käyttävälle ST-Ericssonin U8500-älypuhe

linalustalle seuraavan sukupolven web-multimediaratkaisun. Ratkaisu perustuu osapuolten asiantuntemukseen, Tiedon Android-alueen integrointiosaamiseen ja ST-Ericssonin teknologiatuntemukseen. Ratkaisu parantaa mobiilin web-videon toimivuutta ja mahdollistaa nykyistä laajemman käyttäjätuen median laadusta ja suorituskyvystä tinkimättä. Ratkaisu lanseerataan Mobile World Congress 2011 -tapahtumassa Barcelonassa.

Seuraavan sukupolven mobiilia web-multimediaa älypuhelimessa esittelevä demo näyttää teräväpiirto-WebM-videotuen Android-käyttöjärjestelmässä U8500-alustalla. Ratkaisu toimii ST-Ericssonin ohjelmistotehostetussa U8500-piirilevykonfiguraatiossa, joka käyttää ARM Cortex A9 -2-ydinprosessoria ja optimoitua moniydinkäyttöistä WebM:ää.

“Haluamme tarjota ohjelmistokumppaneillemme tehokkaita ja joustavia laitteistoalustoja, joita he tarvitsevat tulevaisuuden sovellusten kehittämisessä. Kun yhdistämme Tiedon merkittävän Android-asiantuntemuksen ja ST-Ericssonin huippualustan älypuhelimille, niin voimme tarjota käyttäjälle entistä paremman mobiilin web-videon katselukokemuksen,” sanoo strategisen suunnittelun johtaja Edgar Auslander, ST-Ericsson.

“ST-Ericssonin ja Tiedon asiantuntemus parantavat matkapuhelinten käyttöä, samalla laitevalmistajat saavat web-multimediatuotteilleen täysin optimoidun tuen. Tieto on toiminut ST-Ericssonin integrointi- ja kehityskumppanina useiden vuosien ajan, ja viimeisin näyttömme web-multimedian saralla on uusi osoitus menestyksekkäästä kumppanuudesta. Teemme yhteistyötä mobiilin multimedian jatkuvan kehityksen edistämiseksi”, sanoo Mika Yletyinen, Tiedon Connected Devices -liiketoiminnan johtaja.

“Tietotekniikkapalvelujen paketointi ja tietotekniikan ostaminen palveluna lisääntyvät jatkuvasti. Strategiamme keskeisiä teemoja ovat erikoistuminen ja standardisointi, ja jatkossa keskitymme entistä enemmän ratkaisujen ja palvelujen tuotteistamiseen”, tiivistää Mika Yletyinen.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NtaR4fBoy6I

Lähde: TIETO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 8.2.2011