Galaxy 5 on Samsungin Galaxy S:n pikkuveli, joka 230 euron hintalapullaan ylettyy keskivertopuhelimen hintaluokkaan. Toimituksemme päätti selvittää mistä laitteessa on kyse.

Seuraavana hieman nippelitietoa puhelimen ominaisuuksista:

  • Android 2.1 (Eclair)
  • Prosessori MSM7227-1 600Mhz
  • Wifi 802,11 b/g
  • 2 Megapikselin kamera (4x Digitaalinen zoom, 320×240 videokuvaus 15 ruutua sekunnissa)
  • 2,8” Näyttö (320×240 resoluutio)
  • Koko 108 x 56 x 12,3mm
  • Paino 102g

Heti puhelimen käteen saatuaan huomaa, että kyseessä on todella kevyt ja pieni puhelin. Tuntuma puhelimeen on kuitenkin hyvä, eikä pieni koko ole mitenkään haitaksi. Puhelin on jämäkkä kädessä, ja napit on suunniteltu hyvin ja ovat hyvän tuntuiset.

Käyttöjärjestelmänä Galaxy 5:ssä on Android 2.1 ja vielä täysillä herkuilla, eli löytyy jopa Live Wallpaperit. Jos englanninkieli ei taivu, pystyy puhelimen vaihtamaan myös suomenkieliseksi. Tietenkään käännös ei kaikilta osin ole täydellinen, mutta kuitenkin erittäin hyvin toimiva. Myös näyttöjä pystyy vähentämään, jos ei tarvitse montaa vierekkäistä näyttöä. Puhelimen kanssa ei tarvitse kovin kauan leikkiä, kun on jo sinut sen kanssa. Miellyttävä ominaisuus lukitusnäytössä on puhelimen vaihtaminen äänettömälle liikuttamalla kaiuttimen kuvaa vastakkaiseen suuntaan. Koska kyseessä on Samsung, on tietysti mukana Samsungin omat ohjelmat Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden yhdistämisesksi puhelimeen. Puhelimeen voi laittaa myös Exchange-tilin, joten se toimii yrityskäytössäkin.

Puhelimen kamera on vain 2 Megapikseliä, mutta kuitenkin laadukas. Salamaa ei ikävä kyllä löydy, mutta kameratilassa voi käyttää ”yökuvausta”, joka helpottaa hieman hämärässä kuvaamista. Kuitenkin kamerasta löytyy esimerkiksi panoramakuvaus. Tällöin kamera automaattisesti näyttää ja kohdistaa seuraavan kuvan, jolloin saadaan pitkä panoramakuva.

Puhelimella kirjoitusta sivuamme sen verran, että Samsung on ottanut Galaxy 5:ssä käyttöön tavallisen numero- ja qwerty-näppäimistön lisäksi myös swypen. Testattuamme tätä hetken, osoittautui swype helpoksi tavaksi kirjottaa puhelimella. Swypen saa päälle pitämällä sormea hetken pohjassa kirjoituskohdalla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Samsung Galazy 5 on oikein näppärä halvemman luokan Android-puhelin, joka kuitenkin vastaa ominaisuuksiltaan melkein täysiveristä älypuhelinta. Miinuksena voidaan pitää hieman sekavaa nimeämistä Samsungin osalta. Galaxy 5 ja Galaxy S saattavat mennä herkästi sekaisin.

Kiitämme
+Mukava pitää kädessä
+Selkeä käyttää
+Ominaisuudet
+Laadukas valmistuslaatu
+Halpa hinta

Moitimme
-Hieman sekava nimeäminen (Galaxy S / Galaxy 5)
-Kohtalainen kamera