Expert-expossa oli monenlaista nähtävää, mutta toimituksemme rynnisti paikalle yhden miehen voimin Samsungin Galaxy Tab-tabletin vuoksi.

Galaxy Tab on Samsungin ensikosketus heräileville tablet-markkinoille ja varsin pätevä sellainen. Pääominaisuuksina 1 Gigaherzin CPU, 7″ 1024×600 resoluutioinen TFT-näyttö, 16 tai 32GB tallennustilaa ja Android 2.2. Lisäksi laitteessa on lähes kaikki mahdolliset verkkoyhteysmahdollisuudet sekä 2 kameraa.  Samsung on lupautunut myös päivittämään laitteen Androidin tuoreimpiin versioihin tulevaisuudessa, joten plussaa siitäkin.

Laite on varsin muovinen, kuten Galaxy S:kin, hyvin kevyt ja mukavasti muotoiltu ja käteensopiva. Kosketusnäyttö reagoi pikaisesti ja käyttöliittymä on tuttu Galaxy S:stä ja myös siitä johtuen varsin kotoisa. Applikaatiovalikko scrollailee sulavasti ja ohjelmat käynnistyvät nopeasti. Laite ei vaikuttanut lagaavan oikeastaan ollenkaan n.10min käsittelyn aikana ja siitä jäi todella positiivinen mielikuva. Youtube-videoiden latautuminen oli tuskallisen hidasta, mutta siitä voitaneen moittia enemmänkin messukeskuksen Wlania. Ainoa mistä sitä voi suoriltakäsin moittia, on hinta. 949 euron “messutarjous” on silti posketon hinta, vaikka laitteessa on lähes kaikki mahdollinen yksissä kuorissa.

Mutta jätetään jotain toivottavasti hyvin lähitulevaisuuden laitearvosteluun, jossa perehdytään perinpohjin laitteeseen pintaraapaisun sijasta!

Lisäyksenä vielä tuoreimpia uutisia Irlannin suunnalta, jossa paikallisen Samsungin GM oli ehkä puhunut hieman ohi suunsakin mainitessaan, että 2011 ensimmäisellä puoliskolla Samsung julkaisee vähemmän yllättäen myös 10-tuumaisen version Galaxy Tabista. Tulossa on myös pienemmällä tallennuskapasiteetilla vaurustettu halvempi versio, joka on isoveljen hintaan pettyneille varsin hyvä uutinen. Laitteen tehot tuskin loppuvat kesken aivan heti, sillä 1Ghz CPU ryyditettynä PowerVR:n GPU:lla riittää mm. FullHD-videotoistoon mainiosti.

Lisätietoa virallisilta sivuilta: http://galaxytab.samsungmobile.com/