HTC:n tapahtumassa Lontoossa esiteltiin tänään N-puhelinpainoitteisen viikon piristykseksi kaksi uutta älypuhelinmallia Desire-tuoteperheeseen. Desire HD sekä odotettu HTC:n  ensimmäinen oma Android-puhelin QWERTY-näppäimistöllä,  Desire Z. Molemmat toimitetaan Androidin viimeisimmällä 2.2 Froyo-versiolla. Desire Z:sta liikkui aiemmin huhuja ja kuvia projektinimellä “Vision”.

Lisää laitteista itse artikkelissa.

Desire HD on toisen sukupolven 1Ghz MSM8255-prosessorilla ja 4,3″ näytöllä varustettu laite, joka vastaa pitkälti jenkkimarkkinoilla jo hetken ollutta HTC Evo 4G-mallia, päivitettynä ja ilman WiMAX-tukea tosin. Sisäistä muistia on 1.5GB, laajennettavissa tyypilliseen tapaan microSD-kortilla. RAM:n määrää on nostettu entisestään 768MB:een molemmissa laitteissa.

Desire Z on ensimmäinen Qualcomm MSM7230-prosessoria käyttävä puhelinmalli. “Vain” 800Mhz kellotaajuudella pyörivä toisen sukupolven prosessori on sijoitettu laitteeseen virrankulutuksen hillitsemiseksi.  Android 2.2 ja SenseUI-yhdistelmällä tuskin tehon loppumisesta on huolta. Sisäistä tallennustilaa on Desire HD:n tavalla 1.5GB ja lisäksi laitteessa on nelirivinen, pikasaranalla varustettu QWERTY-näppäimistö kahdella ohjelmoitavalla erikoisnäppäimellä sekä usealla valmiilla pikanäppäinyhdistelmällä.

Molemmat laitteista on koneistettu yhdestä alumiininpalasesta laadun, kestävyyden ja tuntuman takaamiseksi, joista HTC on tullut tutuksi aiempien mallien myötä.

Samassa tapahtumassa HTC valotti tulevan SenseUI-version sisältöä, josta löytyy muutama mukava päivitys. Mm. HTC Maps, Google Mapsin offline-karttatoiminto kompassilla, DLNA-mediatuki,  ja huomattavasti nopeutettu puhelimen käynnistysnopeus.

HTC lanseeraa samalla lokakuussa uuden htcsense.com -palvelunsa, joka mahdollistaa puhelimen varmuuskopioinnin sekä tyhjentämisen etänä, puhelunsiirrot, kartta- ja reittitietojen välittämisen koordinaatteineen sekä puhelimen paikallistamisen. Palvelu toimii myös HTC:n mukaan multimediakeskuksena, jonne voi siirtää kuvia ja videoita, sekä myös muokata ja jakaa niitä. Käytännössä kyse on HTC:n luomasta Sense-kokonaisuudesta.

Lähde: HTC

Desire HD: http://www.htc.com/www/product/desirehd/overview.html

Desire Z: http://www.htc.com/www/product/desirez/overview.html