Saimme tänään pienen hetken kahden kesken Desire Z:n skandinaavisen prototyyppiyksikön kanssa. Laite vaikutti juuri niin hyvältä kuin osasimme odottaakin. Ensivaikutelma pelkästä näppäimistön avaamisesta aiheutti “wow”-elämyksen z-saranoidensa avustukselle.

Näyttö-osa pompahtaa miehekkään napsahduksen saattelemana paikalleen, vaikka kyseessä oli aikainen proto, oli tässä yksilössä jämäkät saranat. Minkäänlaista rapakon takaa kuulunutta löysyyttä ei ollut havaittavissa. Pikaisella testillä en saanut näyttöä heilumaan mitenkään, vaikka kuinka yritin ja pidin vain alaosasta kiinni. Seuraavana en voinut olla huomaamatta kuinka mielyttävän ohut Desire Z on, laite on aavistuksen verran paksumpi kuin perus Desire, mutta ei kuitenkaan huomattavasti. Laite tuntuu todella hyvältä ja jämäkältä kädessä metallirunkonsa ansiosta.

Näppäimistön tuntuma tuntui paremmalta kuin loistavalta, mutta mitään muuta ei voi odottaa firmalta, joka on aikoinaan tuonut myyntiin Touch Pro 2:n, jossa omasta mielestäni on yksi parhaista kännykkä-qwertyistä mitä on koskaan tehty, mutta tätä vois sanoa jopa paremmaksi. Valitettavasti sain huomata että T-Mobile G2:ssa (jenkki-Desire Z) olevat pikakäynnistysnapit ovat saaneet väistyä tekemään tilaa ääkkösten paikalla olleiden merkkien paikaksi, myös oikeanpuoleinen FN-nappi loisti poissaolollaan. Positiivisena asiana oli merkittävä ylös, että vanhemman Desiren optinen sensori oli saanut väistyä optisen trackpadin tieltä, joka parantaa huomattavasti käyttömukavuutta.

Yksi huomattava ero oli laitteen sulavuus UI:ssa liikuttaessa vanhempaan Desireen verrattaessa, mikään ei nykinyt eikä jumitellut. Myös tervetullut lisä on vakioselaimessa selainikkunan vaihtaminen nipistämällä, ominaisuus jota kaipaisi vanhaan Desireenkin. Valitettavasti emme HTCSense.com -ominaisuuksia pystyneet testaamaan, sillä kokeiluaikamme oli rajallinen ja HTCSense.comia ei oltu kytketty laitteeseen.

Tulemme julkaisemaan myöhemmin täyden arvostelun, kun saamme käsiimme lopullisen julkaisuversion laitteesta.

Mikäli ihmettelet miksi artikkelissa ei ole kuvia, johtuu tämä siitä että emme saaneet kuvata prototyyppiä tässä olleiden vesileimojen takia.

Tässä kuitenkin jo aikaisemmin julkaisemamme kuva skandinäppäimistöstä:

Kirjoittanut: Jonne Backhaus