Galaxy 551 on ensimmäinen Samsungin Android-puhelin, jossa on ulosliukuva näppäimistö. Android 2.2, Samsungin turvallisuusratkaisut sekä Android-käyttöjärjestelmän paras sähköpostisovellus tekevät Galaxy 551:stä täydellisen puhelimen yrityskäyttöön.Galaxy 551 on Android-laite, joka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttäjille. Se on Samsungin ensimmäinen Android-puhelin, joka on varustettu skandinaavisella ulosliukuvalla näppäimistöllä. Laitteen alustana toimii Android 2.2, jonka tukena on kolmisenkymmentä Samsungin sovellusta. Alustan ja sovellusten ansiosta Galaxy 551 sopii erityisesti yrityskäyttöön, jossa vaaditaan perusteellisia suojauskäytäntöjä sähköpostin ja tietojen hallintaan.

Galaxy 551:lla saat parhaimman hyödyn Androidin sähköposti- ja kalenteriominaisuuksista. Laitteella voi edelleenlähettää sähköposteja ja järjestää niitä kansiosta toiseen. Sillä voi lukea sähköpostit HTML-muodossa, ja sähköposteihin saa lisättyä henkilökohtaisen allekirjoituksen. Uudistetun kalenterisovelluksen avulla on mahdollista lähettää ja vastaanottaa kokouskutsuja

Enemmän kuin pelkkä yrityspuhelin

Fyysinen näppäimistö sopii erityisesti ihmisille, jotka päivittävät usein omaa Facebook-tilaansa tai käyttävät aktiivisesti Twitteriä. Laite sopii erinomaisesti myös niille, jotka lähettävät runsaasti tekstiviestejä. Huolimatta siitä, että laitteessa on ulosliukuva näppäimistö, Galaxy 551 on ohut ja muotoilultaan käteen istuva. Laitteessa on sisäänrakennettu GPS ja kartat navigointia varten. Moniajon ansiosta navigoidessa voi esimerkiksi kuunnella radiota samanaikaisesti. Android Marketissa on saatavilla kymmeniä tuhansia sovelluksia, joilla voi muokata laitetta oman mielen mukaan.

Galaxy 551:n myötä Samsung tarjoaa markkinoiden monipuolisimman Android-tuotevalikoiman, josta löytyy laite jokaiselle. Saatavilla on muun muassa 4 tuuman Super AMOLED -näytöllä varustettu Samsungin lippulaivapuhelin Galaxy S. Kaupoista löytyy myös pienikokoinen 2,8 tuuman näytöllä varustettu Galaxy 5 sekä samankokoinen, mutta edullisempi Galaxy 3. Kaikissa laitteissa on käyttöjärjestelmänä Android 2.1 ja ne ovat päivitettävissä uuteen 2.2 -ohjelmistoversioon. Emmekä tietenkään voi unohtaa Samsungin tabletti-tietokonetta Galaxy Tabia, jossa on seitsemän tuuman kosketusnäyttö.

Galaxy 551:ssä on SSL-suojattu yhteys puhelimen ja sähköpostipalvelimen välillä. Puhelin voidaan lukita numeroita sekä kirjaimia sisältävällä salasanalla. Laite voidaan lukita yhdellä painalluksella. Puhelimeen voi määrittää turvallisuusasetukset myös niin, että salasana on vaihdettava säännöllisin aikavälein. Ainoastaan järjestelmänvalvoja voi avata lukkiutuneen puhelimen. Kadonneeseen tai varastettuun puhelimeen voidaan ottaa etäyhteys ja pyyhkiä siitä tärkeät yhteystiedot ja asiakirjat. Puhelimen turvallisuussäädösten noudattamatta jättäminen estää automaattisesti tietoliikenteen puhelimen ja sähköpostipalvelimen välillä. Uudella tehokkaalla talousvalvonnalla pystytään estämään liitetiedostojen lataaminen ja turhat tiedonsiirrot ulkomailla ollessa.

Tekniset tiedot: Galaxy 551:ssa on 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (TFT 240×400 pikseliä). Android 2.2 -käyttöjärjestelmä, 667 Mhz:n prosessori, TouchWiz 3,0 ja Social Hub. GPS, Google Maps, Layar Augmented Reality, FM-radio ja musiikkisoitin. Laitteen videosoitin tukee seuraavia formaatteja: DivX, XviD, mpeg4, h.263, h.264. Laitteessa on tuki usealle ActiveSync-tilille. WiFi, DLNA. HSDPA 7,2 MBS, EDGE, GPRS. 160 Mt sisäinen muisti ja muistikorttipaikka. Akku: 1200 mAh. Galaxy 551 tulee myyntiin marraskuussa 2010 ja sen suositushinta on 389 euroa.

Lähde: Samsung