Androidia kehittävän Open Handset Alliancen (OHA) jäsen Alvaro Fuentes on ilmoittanut Twitterissään, että Android 2.3 “Gingerbread” julkaistaan muutaman päivän sisällä kehittäjille suunnatulle Google Nexus One-puhelimelle. Tämä vahvistaa jo aikaisemmat huhut Gingerbreadin SDK:n julkaisupäivästä  jonka on huhuttu tapahtuvan 11.11. Lisäksi tapahtuvaa julkaisua vahvistaa myös uusimman Flash-päivityksen viesti, joka mainitsee yhteensopivuudesta tulevan Android-version kanssa.

Muille laitteille päivitys saapuu hiljalleen, sillä suurimmalla osalla valmistajista on Androidin päälle rakennettu oma käyttöliittymänsä, joka vaatii aina oman päivitysprosessin. Androidin 2.2-versio Froyo julkaistiin Toukokuussa Nexus Onelle ja sitä ei ole vielä saatavilla valmistajien alemman hintaluokan laitteille, joten odotus saattaa joskus olla pitkä.

Uuden Android-version tehovaatimuksista on ollut paljon puhetta, sillä aiemmissa huhuissa mainittiin yhden gigahertsin tehovaatimus. Se on kuitenkin kumottu jo alkumetreillä, sillä Qualcomm on julkaissut uusia 800Mhz toisen sukupolven prosessoreita, joita mm. HTC käyttää Desire Z-laitteessaan, jotka ovat kuitenkin eturivissä uuden päivityksen kanssa.

Lähde: Twitter