Elisa piti 2.12. älypuhelimien esittelytilaisuuden Lasipalatsissa Helsingissä. Olimme paikalla kahden uteliaan silmäparin voimin ja raportoimme Elisan tuotteiden ja tämän hetken kuumimpien puhelinmallien parista.

Elisa Studio

Elisa Studiolla pidetty esittelytilaisuus soi mahdollisuuden tutustua tämän hetken kuumimpiin älypuhelimiin ja listalla oli myös pari uutta tulokasta. Nähtävillä oli mm.

  • HTC:n Android-tuoteperhe kokonaisuudessaan
  • HTC 7 Trophy (Windows Phone 7)
  • Samsung Galaxy S ja Tab
  • ZTE Blade
  • Huawei U8800
  • Nokia E7
  • Apple iPhone 4

Jan VirkkiTilaisuudessa Mobiilituotteiden päällikkö Jan Virkki kävi läpi myös Elisan myydyimpien puhelimien listaa, joka näyttää seuraavalta:

Sijoitus (Sijoitus Lokakuussa)   Merkki ja malli

1. (1.) Apple iPhone 4
2. (Uusi) ZTE BLADE
3. (3.) NOKIA 5230
4. (2.) NOKIA N8-00
5. (5.) NOKIA C5-00
6. (11.) SAMSUNG GALAXY S
7. (4.) NOKIA C6-00
8. (7.) NOKIA 2330
9. (6.) HTC DESIRE
10. (8.) NOKIA 2730
11. (14.) NOKIA 2720
12. (Uusi) HTC DESIRE Z
13. (9.) NOKIA 3710
14. (10.) NOKIA 7230
15. (12.) NOKIA 6700 Slide

Huomioitavaa listalla on, että kolme suurinta Euroopassa valtaapitävää älypuhelinten käyttöjärjestelmää on edustettuina ja listalla on enää kaksi 2G-puhelinta. Puolet puhelimista on myös uuden sukupolven älypuhelimia.

Desire Z, HTC:n ensimmäinen Qwerty-näppäimistöllinen Android-laite kahteen vuoteen, pääsi myös lähelle top10:ä ensiaskelillaan. Laitteiden saatavuudesta on ilmeisesti ollut päänvaivaa Elisalle kuten muidenkin valmistajien tuotteista.

ZTE Blade onnistui spurttaamaan myydyimpien puhelimien listan sijalle 2 oltuaan saatavilla vain Marraskuun viimeisen viikon. Kärkipaikan kahinat jatkuvat varmasti kovana Joulusesongin alettua, koska ZTE:n markkinavalttina on selvästi hinta. Sen ja ominaisuuksiensa valossa se laajentaa Androidin käyttäjäkuntaa aivan uuteen suuntaan; yhä nuorempiin kuluttajiin sekä hintatietoisiin ja uteliaisiin muiden merkkien käyttäjiin. Pelkällä puhelimen brändillä ei siis enää myydä, myös Androidin vetovoima on varsin kiistämätön.

Hintaa Bladella on alk. 4,90€/kk.  Kertamaksuhinta on 117,60€ (Kampanjana tällä hetkellä 6,90€/kk (sis. Nopsa-mobiililaajakaistapaketin ja Norppa+ -puhepaketin).

Uutuutensa Elisan valikoimiin toi myös Kiinalaisvalmistaja Huawei, kuvassa U880 (Titan). 

Aikaisemmin enimmäkseen mokkuloistaan tunnettu Huawei, on saanut kasaan varsin mielenkiintoisen paketin; Laite on jämäkkä, näyttää hyvältä ja ennen kaikkea on myös suorituskykyinen. Sen ytimenä sykkii sama Qualcommin prosessori joka on HTC tuoreessa Desire Z-mallissa ja käyttöjärjestelmänä on myös sama Android 2.2. Saamme toivottavasti laitteen arvosteltavaksi lähiviikkojen aikana.

U8800:ssa on myös 3.8″ kapasitiivinen kosketusnäyttö 480×800-resoluutiolla, täysi Flash 10.1-tuki, 720p HD-videokuvaus laitteen 5Mpix kameralla jossa on myös salama. Outoa tosin on, että Huawei mainosti U8800:aa Helmikuussa vielä ensimmäisenä HSPA+-laitteenaan, mutta tässä sitä ei kuitenkaan vaikuttaisi olevan. Positiivisena puolena mainittakoon, että Elisa painotti tuovansa enimmäkseen suomenkielisiä laitteita valikoimaansa, joten myös tässä on Suomi valittavana. Mm. Windows Phone 7:lla varustettuja HTC:n puhelimia viivästyttää juurikin lokalisoinnin puute.

Pikainen testi U8800:lla osoitti, että kyse ei ole ihan perus halpatuotantopuhelimesta. Tulos on lähes sama kuin HTC Desire Z:lla.Huawei Titan Quadant-testi

Hinnaksi laitteelle on pistetty 24kk sopimuksella alk. 10,90€/kk. Kertamaksuhinta on 261,60€Elisa Studio - puhelinnurkkaus

Kaiken kaikkiaan tilaisuus valaisi hieman joka käyttöjärjestelmän esiintymistä Elisan ja Saunalahden valikoimissa sekä antoi mahdollisuuden tutustua puhelimiin Studiossa. Galleriassa muutamat extrakuvat vielä valikoimasta ja Studiosta.

Share Button