Elisa on julkaissut tänään omalle Viihde-palvelulleen Android-ohjelman. Ohjelma on ladattavissa ilmaiseksi Android marketista. Positiivisena asiana todettakoon että kaikki muut ohjelman ominaisuudet paitsi tallenteet ovat käytettävissä ilman Viihde tilausta.

Alla Elisan virallinen lehdistötiedote asiasta:

Lehdistötiedote 14.12.2010

Elisa laajentaa suositun Elisa Viihde -palvelun käyttöä tänään julkistamalla Android-älypuhelinsovelluksen, joka yhdistää ensimmäisenä Suomessa uuden ajan TV-palvelun ja televisio-ohjelmien tallennusmahdollisuuden.

Android-älypuhelimille julkaistu Elisa Viihde -sovellus tarjoaa kaikille television katsojille uuden tavan selata TV-ohjelmatietoja ja päivän kaikkein suosituimpia TV-ohjelmatallennuksia sekä laajan videovuokraamon tarjontaa. Sovelluksella käyttäjä voi myös lisätä TV-ohjelmaoppaaseen muistutuksia, joiden avulla omat suosikkiohjelmat eivät pääse unohtumaan.

Elisa Viihde -asiakkaat ovat voineet tehdä tallennuksia internet-yhteyttä hyödyntävissä mobiililaitteissa jo ennenkin, mutta uusi, älypuhelimille räätälöity sovellus tuo lisää fiksuja ominaisuuksia ja sen suunnittelussa on panostettu käyttäjäystävällisyyteen.

Elisa Viihde -palvelun käyttäjille sovellus tarjoaa uusia ominaisuuksia: Sen kautta omien ohjelmatallennusten ajastaminen ja videosuosikkien merkitseminen onnistuvat missä tahansa. Sovelluksen avulla Elisa Viihde -käyttäjät voivat myös lisätä vaikkapa TV-sarjojen jatkuvat tallennukset näppärästi. Viihdesovellus on saatavilla Android Marketista maksutta.

-Halusimme laajentaa Elisa Viihde -palvelun mobiilikäyttöä jatkuvasti suosiotaan kasvattaviin Android-älypuhelimiin. Uskomme, että uusilla ominaisuuksilla saadaan rakennettua entistä viihdyttävämpiä ja moniulotteisempia kokemuksia ja mahdollisuus entistä elämyksellisempään televisionkatseluun. Tämä vahvistaa Elisan edelläkävijyyttä tulevaisuuden TV-palveluissa, Elisan palveluliiketoimintajohtaja Mikael Rönnblad toteaa.

– Android-käyttöjärjestelmä valloittaa maailmaa ja on saavuttanut sekä käyttäjien että laitevalmistajien suosion. Sen vuoksi oli luontevaa tehdä viihdesovellus ensimmäisenä Androidille.  Suunnitelmissamme on tuoda vastaava sovellus seuraavaksi iPhone-käyttäjille heti alkuvuodesta, Rönnblad jatkaa.

Elisan palveluiden mobiilikäyttö laajenee entisestään heti vuoden alussa, kun Elisa julkaisee myös Elisa Vahti -palvelun käyttöön tarkoitetun Android-sovelluksen älypuhelimille. Elisa Vahti -palvelun avulla käyttäjä voi seurata, mitä vaikkapa koiranpentu perheen poissa ollessa puuhailee.