Kävimme Elisa Studiossa järjestetyssä Rovion ja Elisan yhteisessä tiedotustilaisuudessa kuuntelemassa Angry Birdsin tulevaisuudennäkymiä ja ihmettelemässä lukuja jotka liittyvät Angry Birdsin käyttöön.

Rovio esittelee ensi vuoden alussa Angry Birds -peliin uuden ominaisuuden nimeltä Bad Piggy Bank (myöh. BPB). Käytännössä se on mobiilimaksurajapinta ohjelmistokehittäjille. Ominaisuus ei vaadi minkäänlaista kirjautumista ja sillä ostetut palvelut laskutetaan puhelinlaskun yhteydessä. Elisa on ensimmäisenä operaattorina maailmassa sitoutunut tähän palveluun ja se tuodaan ensi vuoden alussa Elisan ja Saunalahden asiakkaille. Ominaisuudella on mahdollista poistaa pientä korvausta vastaan pelin Android-versiosta mainokset ja ostaa peliin julkaistava Mighty Eagle -lisähahmo. Rovio perustelee BPB-järjestelmän perustamista sillä, että se helpottaa tavallista kuluttajaa siten ettei luottokorttia tai kirjautumista tarvita ja lisäosia voidaan ostaa helposti suoraan ohjelman sisältä. Osasyynä BPB:n kehittämiseen Rovion pojat kertoivat olevan Android Marketin kankean käyttäjäkokemuksen.  Kuunneltuani Steve Jobs -tyyliset ”amazing, incredible”-hehkutukset BPB:stä, kysyin tapahtuman jälkeen Rovion Ville Heijarilta: ”Mitä jos vaihdan puhelimeni? Android Market antaa minun ladata kerran maksetut ohjelmat ja lisäosat uudestaan ilman vaivaa, kuinka on asian laita BPB:tä käytettäessä?”. Ville vastasi, että ”Kyseessä on vielä hieman keskeneräinen detaili. Selvitämme asiaa ja lupaamme kehittää tähän ratkaisun”.

BPB:n lisäksi demottiin PC-versiota, joka tarjoaa saman kokemuksen kuin mobiiliversiokin, mutta pelin grafiikka on päivitetty HD-tasoiseksi. PC-versiossa on myös samat kentät kuin mobiiliversioissa ja pelin on luvattu päivittyvän samaa tahtia kuin mobiiliversionkin. Lisäksi vinkattiin myös Angry Birds Seasonsin saavan tiuhaan tahtia päivityksiä ensi vuoden aikana. Puhetta oli myös jo aikaisemmin mainitusta Mighty Eaglesta-lisähahmosta, jonka luvattiin ilmestyvän viimeistään BPB:n ensivuoden alun avautumisajankohtana. Mighty Eagle esittelee täysin uuden tavan pelata peliä ja mahdollistaa kaikkien yli 200 kentän pelaamisen uudelleen omina kampanjoinaan.

Angry Birds -peliä on ladattu jo yli 50 miljoonaa kertaa ja pelaajat käyttävät 200 miljoonaa minuuttia päivässä lingotessaan lintuja sikojen kiusaksi.

Virallinen pressitiedote asiasta löytyy täältä.