Spotify julkaisi 1.12. laajan päivityspaketin suositulle Android-versiolleen soittimestaan. Mukana sekä grafiikkapäivitystä, bugikorjauksia, että tukea uusille laitteille.

Lisää katkon jälkeen.Päivitykeen kuuluu mm. kaikkien grafiikoiden päivitys “HD”-tasoisiksi, jolloin soitin näyttää hyvältä myös tablet-laitteilla, resoluutioita on muokattua, kuten myös koko käyttöliittymää. Näytön kääntö toimii nyt myös qwerty-näppäimistöllisissä laitteissa. Nopeutta on parannettu sekä ohjelmiston, että verkon ominaisuuksien puolella. Levyjen kansikuvien pitäisi myös nyt vastata soivaa levyä paremmin ja päivitystä on saanut myös widget, joka vanhassa versiossa arpoi välillä sisältöä oman mielensä mukaan.

Uusia laitteita on lisätty tuettavien listaan seuraavanlaisesti: HTC Desire HD, HTC Desire Z, Huawei U8300, Motorola Cliq, Motorola Cliq XT, Motorola XT720, Samsung Galaxy 3 (Apollo), Samsung Galaxy Tab, Sony Ericsson X10 Mini Pro, Sony Ericsson X8 ja ZTE Blade.

Harmillisesti App2SD-tukea ei vielä ole.

Vaihtoehtoista musiikkikirjaston ulkoiluttamista

Kilpailijaksi Spotify:lle löytyy n. 10v takaa tunnettu musiikinjakopalvelu AudioGalaxy, joka on nykyään toimintatavaltaan hieman poikkeava. AG on tarkoitettu DRM-vapaan musiikin streamaamiseen esim. kotikoneelta mobiililaitteeseen tai vaikka kannettavalle tietokoneelle. AG vaatii toimiakseen kotikoneelle avustusohjelman toimimaan palvelimena ja mobiililaitteeseen toki Android-applikaation marketista. Jaetusta hakemistosta voi luoda valmiita soittolistoja web-clientillä ja ne päivittyvät Android-ohjelmaan. Web-clientin kautta voi myös soittaa musiikkia samaan aikaan kuin Android-applikaatiolla.

AudioGalaxyn soittonäkymä

Ohjelma on vielä Beta-asteella, mutta testien perusteella toimii varsin mainiosti ja mikä mukavinta, mukana on myös tuki häviöttömälle FLAC-tiedostomuodolle (myös streamaus toimii) eli jos teet kuten allekirjoittanut ja kopioit ostetut CD:t turvaan koneellesi FLAC-muotoon kuunneltavaksi kännykällä ja pc:llä, niin tämä miellyttää juuri sinua. AG:ssa on myös mahdollisuus Last.fm-palveluun scrobblaukselle sekä biisien linkkaamiselle Facebook:iin omien kommenttien siivittämänä.

AG kaipaisi vielä muutamia ominaisuuksia ja kehittäjät ottavatkin palautetta hyvin vastaan ja vastaavatkin nopeasti mailitse lähestyttäessä.

lähde: http://www.spotify.com/uk/blog/archives/2010/12/01/android-update/

Linkki AudioGalaxyyn: http://www.appbrain.com/app/music-by-audiogalaxy/com.audiogalaxy