Nvidia on pistänyt hyvin vauhtia mobiililaitteisiin tarkoitetun Tegra-piirisarjansa kehitykseen ja tulevia piirejä esittelevästä kuvasarjasta löytyykin pari maukasta tulokasta; Tegra 2 3D sekä Tegra 3, ensimmäinen neliytiminen suoritin mobiililaitteisiin.

Tegra 2 on todettu nopeaksi kaksiytimiseksi alustaksi, mutta sillä varustettuja laitteita ei nähty montaakaan vuonna 2010 sen Tammikuisen julkistuksen jälkeen. Loppuvuodesta saatiin hieman piristystä ja vasta vuotta myöhemmin, Tammikuussa 2011 CES-messuilla esiteltiin useampia Tegra 2-laitteita mm. Motorolalta.

Tegra 2 3D tuo Nvidian mukaan ensimmäisen 3D-prosessorin mobiililaitteisiin, joten loppuvuodesta (luultavasti CES 2012 on realistisempi) voidaan nähdä jo tabletteja joissa on 3D-näyttö eikä 3D-efektin luomiseen tarvita erillisiä 3D-laseja.

Kuvasarjan mukaan Tegra 3-näyttäisi olevan raa’alta laskentateholtaan noin 3 kertaa tehokkaampi kuin Tegra 2 ja ytimien tuplaaminen varmasti helpottaa myös virrankulutuksen kanssa. Mielenkiintoisinta on nähdä millaisiin resoluutioihin tablettien näytöt kykenevät loppuvuodesta. Tegra 3:n näyttötuki venyy jopa 1920×1200-resoluutioon.

Alla pieni näyte Tegra 2-piirin Soulcraft-pelisuorituskyvystä Nvidian CES-pressinäytöksestä (noin minuutin kohdalla alkaa itse pelidemo).

httpv://www.youtube.com/watch?v=9CjGzxlGACQ

Lähde: http://www.brightsideofnews.com/news/2011/1/23/nvidia-thinks-world-domination-tegra-2-3d-in-january2c-tegra-3-by-fall.aspx