Piilaaksossa kuhisee taas, sillä Google julkaisi neljännen kvartaalin tuloksensa sekä valtaapitävien uudelleenjärjestelyn. Tulee ehkä mieleen, että Google jopa matkii erästä toista suurta teknologiayritystä naapuristaan, joka vaihtoi tosin hieman eri syystä toimitusjohtajaansa.

Google julkaisi aurinkoisen Q4-tuloksensa, jonka myötä myös valta vaihtuu. Kolmikko Eric Schmidt, nykyinen TJ, Sergey Brin, toinen perustajista sekä tuleva TJ Larry Page ovat ilmoituksen mukaan pitkään miettineet johdon yksinkertaistamista ja päätöksenteon nopeuttamista. Samalla roolit ja vastuu selventyvät. Larry Page kehui Eric Schmidt:n 10 vuoden urakkaa toimitusjohtajana erinomaiseksi sekä kahden perustajajäsenen pitämistä aisoissa yritystä johtaessaan mahdottamana tehtävänä kenellekään muulle ja muistutti, että he ovat vasta alussa.

Page ottaa haltuunsa TJ:n päivittäiset tehtävät 4.4.2011 ja Schmidt siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi, vastuullaan ulkoiset tekijät, partnerit ja muu laajempi asiakaskunta. Hän sanoo jatkavansaa edelleen työkumppaniensa, ystäviensä neuvonantajana, sillä heillä on niin paljon yhteistä ja takanaan pitkä taival. Brin, ottaa vastuulleen strategiset projektit, pääpainona uudet tuotteet, nimikkeenä Co-Founder, perustajajäsen.

Liikevaihdon kasvu oli edelleen huimaa, 26% viimeisellä neljänneksellä. Googlen markkinaosuus hakukonemainonnassa on Searchigniten mukaan huimat 82,6%. Kaukana perässä tulevat Yahoo ja Microsoftin Bing yhteenlasketulla 17,4 prosentilla.

Lähteet:

http://googleblog.blogspot.com/2011/01/update-from-chairman.html

http://www.marketingcharts.com/direct/google-improves-share-of-search-engine-ad-spend-15767/

http://investor.google.com/earnings/2010/Q4_google_earnings.html