Sony Ericsson antoi hieman esimakua tulevan Xperia Arc-puhelinmallinsa video- ja kameraominaisuuksista tuoteblogissaan. Mielenkiintoisinta videosta tekee se, että pätkä on kuvattu myös kyseisellä laitteella.

Vaikka Arc ei pröystäilekään aivan viimeisimmällä dual core-tekniikalla (laitteen CPU on Qualcommin MSM8255 eli sama kuin esim. HTC Desire HD:ssa ja Adreno 205 GPU on myös sama), on siinä kuitenkin otettu edistysaskelia kameran ja käyttöliittymän suhteen, kun vertaa edellisten laitteiden monikosketustuen haparointiin sekä kameran keskinkertaiseen laatuun. Sony Ericsson uutisoi aiemmin, että Arc:ssa on lähes rajaton kosketuspisteiden määrä, joten siitä ei tällä kertaa tarvitse olla huolissaan.

Laite käyttää Sonyn kehittämää Exmor R-sensoria mukavan suurella f/2.4-aukolla ja myös kuvanvakain löytyy. Exmor R-sensorissa on parannettu huomattavasti hämäräkuvausta ja Sonyn mukaan uusi sensori liki tuplaa valoherkkyyden aiempiin sensoreihin verrattuna, samalla vähentäen myös kuvien kohinaa eli rakeisuutta. Kuvausnopeus on näemmä myös parantunut ja voi jopa sanoa, että Arc:ssa on kunnollinen sarjakuvaus ilman sekuntien viivettä kuvien välillä. Kamerassa näyttäisi olevan myös kuusi eri tarkennustapaa yhden ja usean tarkennuspisteen moodien lisäksi löytyvät makro, kasvojentunnistus, kosketustarkennus sekä äärettömyyteen tarkentaminen.720p-videokuvan laatu näyttää ainakin testatuissa olosuhteissa olevan mainio, joten jäämme odottamaan laitetta omaan arvostelupenkkiimme.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7RdNfff_-0g

Lähde: http://blogs.sonyericsson.com/products/2011/01/18/xperiatm-arc-%E2%80%93-camera-improvements/