Tiki! Golf on minigolfpeli, jonka päähahmona toimii virnuileva tiki-naamari. Tarkoituksena on lyödä pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä kentän päässä olevaan reikään. Pelin on toteuttanut Arb Studios LLC.

Pelin grafiikka on sopivan värikästä, mutta ei liian räikeää. Pelissä käytetyt 3D-mallit ovat sarjakuvamaisia mikä ei sovi kovin hyvin yhteen jossain määrin realistisen näköisten taustojen kanssa. Taustoja ja muuta grafiikka katselee kyllä ihan mielellään ja pelin kulusta saa hyvin selvää.

Tiki! Golf kuvankaappaus 2

Tiki! Golfin kenttäsuunnittelu ottaa varsin paljon vapauksia oikeasta maailmasta tarjoten pelaajan tielle monenlaista estettä ja apua. Välillä edessä heiluu valtava vasara haittana ja välillä huonompikin lyönti saa uutta potkua kentällä olevista kiihdytyslaatoista. Erilaisten esineiden lisäksi itse kentät tarjoavat haasteita korkeuserojen, silmukoiden ja putkien muodossa. Jokaisessa kentässä on kaksi loppureikää, joista punaisella lipulla varustetusta saa pelimuodosta riippuvan bonuksen.

Pelissä on kolme pelimuotoa: Tiki! Putt, Time Trials ja Pineapple Adventure. Tiki! Putt -muoto on perinteistä minigolfia, jossa yritetään saada pallo jompaan kumpaan kentän reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Kentän lopussa näytettävässä lyöntilistassa on mukana myös tietokoneen ohjaamia pelaajia, mutta niiden sijoitukset näyttävät määräytyvän lähinnä noppaonnella. Kenttäsarjan läpäisy avaa vaikeampia vaikeustasoja, joiden vaikutus pelaamiseen jäi vähän hämärän peittoon.

Tiki! Golf kuvankaappaus 3

Time Trials -pelimuodossa yritetään läpäistä koko kenttäsarja aikarajan sisällä. Kelloon saa lisää aikaa hienoilla lyönneillä ja reikään lyömisestä. Valitettavasti tässä pelataan läpi samat kentät, jotka tulivat tutuksi ja edellisessä puttauspelimuodossa. Avattavat vaikeustasot vaikuttavat aluksi käytössä olevaan aikamäärään.

Pineapple Adventure -muodossa yritetään kerätä lyöntirajan puitteissa kasa ananaksia lyöntireitin varrelta osumalla niihin pallolla. Tässäkin käytössä ovat samat kentät vaikka pelimuoto sopisi paremmin pelattavaksi suuremmille kentillä.

Pelissä on tarjolla kaksi eri kenttäsettiä, joista ilmaisessa versiossa voi pelata vain ensimmäistä. Kenttäsetin läpipelaaminen laskee pelimuodon mukaan yhteen pisteet, jotka voi lähettää myös online-listalle muiden ihasteltavaksi. Yksi Tiki! Golf:in pelaamista haittaava tekijä on pelin tapa hukata pelin tila, jos peli vaihdetaan taustalle. Tämä palauttaa pelaajan alkuvalikkoon ja pelimuoto pitää aloittaa alusta.

Pelistä on tarjolla sekä ilmainen että maksullinen versio. Maksullisen version hinta on 2,99 $ eli noin 2,3 € ja se avaa toisen kenttäsetin sekä uusia palkintoja. Lisäksi se poistaa ilmaisessa versiossa jatkuvasti näkyvän mainospalkin.

Tiki! Golf tarjoaa hupia muutamaksi tunniksi, jos jokaisessa pelimuodossa toistuvat samat kentät eivät haittaa. Peli tarjoaa jonkin verran uudelleenpelattavuutta jokaisen kentän kahdella reiällä ja online-pistelistojen kanssa kilpailulla.

Arvosana: 3/5

Lyhyesti: Kohtuullisen hauska minigolfpeli, jos joka pelimuodossa toistuvat kentät eivät haittaa.