LG Optimus 2X on maailman ensimmäinen kaksiytimisellä prosessorilla varustettu matkapuhelin. Se tekee mallista LG:n kaikkien aikojen nopeimman ja monipuolisimman älypuhelimen, jonka suorituskyky mahdollistaa muun muassa teräväpiirtoelokuvien toiston ja tallentamisen 1080p-tarkkuudella.

httpv://www.youtube.com/watch?v=SoShF3B1TDA

Maailman ensimmäistä kertaa nyt matkapuhelimessa käytetty NVIDIA:n kaksiytiminen Tegra 2-alusta on uusimmissa mobiililaitteissa jo lähes standardi. Sen ansiosta ohjelmat käynnistyvät välittömästi ja verkkosivut latautuvat nopeammin. Android-pohjainen LG Optimus 2X pystyy toistamaan ja tallentamaan FullHD (1080p)-teräväpiirtoelokuvia, ja puhelimen voi HDMI-liitäntänsä avulla yhdistää myös suoraan televisioon. Näin matkapuhelimeen tallennettujen elokuvien toisto tai pelien pelaaminen on mahdollista suoraan televisioruudulla ja tietysti FullHD -resoluutiolla, mikäli television ominaisuudet siihen vain riittävät.

LG Optimus 2X on matkapuhelimen lisäksi myös multimediakeskus ja tv-pelikonsoli, joka voidaan yhdistää helposti televisioon , sanoo Erik Andersson, LG Electronicsin Pohjoismaiden matkapuhelinosaston tuotepäällikkö. Kaksiytimisen prosessorinsa ansiosta puhelin taipuu kaikkeen siihen mihin muutkin matkapuhelimet ja enempäänkin, paljon nopeammin. Optimus 2X:n tehokas prosessori mahdollistaa myös aiempaa kehittyneempien pelien pelaamisen matkapuhelimella. Pelejä ohjataan näyttöä koskettamalla ja liikkeentunnistusteknologialla varustettua puhelinta liikuttamalla.

LG:n Optimus 2X on tulos LG:n ja Tegra 2-järjestelmäpiirin kehittäneen NVIDIA:n välisestä tiiviistä yhteistyöstä. Kaksiytiminen prosessori lisää suorituskykyä käyttö- tai valmiusajasta tinkimättä. Malli perustuu Android 2.2 -käyttöjärjestelmään ja se voidaan myöhemmin päivittää 2.3-versioon. Puhelimessa on neljän tuuman kosketusnäyttö (resoluutio 800 x 400), 8 megapikselin kamera ja 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voidaan laajentaa jopa 32 gigatavun MicroSD -muistikortilla.

Hinta ja saatavuus:

LG Optimus 2X -puhelimen odotetaan olevan saatavilla Pohjoismaissa vuoden 2011 helmikuun lopussa, ja sen arvonlisäverollinen suositushinta on noin 560 euroa.

Tekniset tiedot:

  • 4″ WVGA-kosketusnäyttö
  • Micro HDMI -liitäntä sekä DLNA-tuki
  • 8 megapikselin kamera, jossa on automaattinen tarkennus ja salama
  • 8 gigatavun sisäistä muistia
  • 32 gigatavun (SDHC) muistikorttituki microSD-muistikortilla
  • Sisäinen a-GPS
  • Etupuolella oleva kamera mahdollistaa videopuhelut
  • Sisäinen kiihtyvyysmittari, joka toimii liikkeentunnistuksessa