Qualcomm julkisti jälleen mykistävää materiaalia; tällä kertaa vuorossa on tuoteperhe, jonka lippulaivana tulee olemaan ensi vuonna ilmestyvä 2.5Ghz neliytiminen Snapdragon SoC.

Monen huulilla on kysymys: Mihin tätä kaikkea tehoa mobiililaitteissa tarvitaan? Tähän toivottavasti löytyy vastaus muista tuoteuutuuksista ja tuotteiden yksityiskohdista.

Qualcomm tunnetaan tämänhetkisenä mobiililaitemaailman hallitsijana; sen Snapdragon-tuoteperheen jäseniä löytyy useista markkinoiden suosituimmista älypuhelimista. Sen nettotulos tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä nousi lähes 40% edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna ja oli 1,2 miljardia dollaria. Yhtiö on nostanut näkymiään koko loppuvuodelle,  eikä syyttä.

Kilpailu on kiristymässä entisestään, joten MWC-messuilla Qualcomm antoi esimakua tulevasta. Tämän ja ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu mm. seuraavanlaisia tuotteita:

Neliytiminen “Krait”-prosessorilla varustettu Snapdragon seuraavan sukupolven tablet-laitteisiin sekä muihin mobiilisovelluksiin

APQ8064-piirisarja on suunniteltu vastaamaan tulevaisuuden tarpeita tableteissa 28nm valmistusprosessin suomien etujen puitteissa, maksiminopeus on jopa 2,5Ghz per ydin. Huomioon on otettu myös virransäästö sekä lämmöntuotto, jotta laitteet voidaan suunnitella ohuiksi ja kevyiksi. Piirisarjan nopein versio on Qualcomm:n mukaan jopa 150% nopeampi ja käyttää 65% vähemmän virtaa mitä nykyiset ARM-pohjaiset prosessorit. Myös 3D-vaatimukset voidaan nostaa uudelle tasolle Adreno-grafiikkaprosessorin uusimman version, 320:n, ollessa myös neliytiminen ja jopa 15 kertaa nopeampi kuin ensimmäisen sukupolven Adrenot, mahdollisesti jopa nykypelikonsolien tasoa.

Vaatimattomampi neljännen sukupolven yksiytiminen MSM8930 sisältää integroidun LTE-modeemin sekä Adreno 305-grafiikkaprosessorin yli kuusinkertaisella teholla verrattuna alkuperäiseen Adrenoon ja kaksiytiminen MSM8960 sisältää Adreno 225-GPU:n ja tukee myös asynkronisia ytimiä jolloin molempien ytimien kellotaajuutta voidaan säätää itsenäisesti. Piirisarja tukee myös LP DDR-muistia.

Qualcomm – sertifioitu Netflix-yhteistyökumppani. TV-sarjat ja elokuvat Netflix-palvelusta suoraan Android-laitteeseen streamattuna.

Netflix on videopalvelu joka ei vielä ole rantautunut USA:n ja Kanadan ulkopuolelle, mutta toivossa on hyvä elää. Kanadan testien tuloksista riippuen palvelu on laajenemassa myös muualle. Qualcomm mahdollistaa uudella tuoteperheellään suoran streaming-palvelun mobiililaitteisiin ja rautapurku mahdollistaa akkuystävällisen ja kuvanlaadultaan parannellun materiaalin välittämisen hyvin yksinkertaisesti.

Qualcomm MDM-sarjalle seuraavan sukupolven HSPA+ Release 9-tuki

MDM8225 on 28nm prosessilla valmistettu paketti, joka tukee jopa 84Mbps siirtonopeuksia laitteen suuntaan.

Qualcomm MDM9625 ja MDM9225:n LTE-tuki laajenee

MDM9625 ja MDM9225 tukevan LTE FDD sekä LTE TDD UE kategoria 4-laajakaistastandardeja jotka mahdollistavat tulevaisuudessa jopa 150Mbps nopeudet mobiililaitteille. Piirisarjat ovat myös alaspäin yhteensopivia edellisen sukupolven LTE-laitteiden ja muiden maailmanlaajuisten mobiililaajakaistastandardien kanssa. MDM9615-piirisarja tukee LTE (FDD ja TDD), DC-HSPA+, EV-DO Rev-B ja TD-SCDMA-standardeja ja MDM8215 tukee DC-HSPA+:aa.

Snapdragon tuoteperheen laajeneminen tapahtuu tämän ja ensivuoden aikana, joten valitettavasti aivan heti ei hurjimpia tehomyllyjä markkinoilla nähdä.

Qualcomm Skifta – DLNA-sertifioitu sovellus median jakamiseen

Qualcomm julkaisi aiemmin myös Skifta-nimisen sovelluksen medianhallintaan kotirintamalla. DLNA-yhteensopivien laitteiden yleistyessä, myös älypuhelimet ovat tulleet kuvioihin mukaan. Skifta sai ensimmäisenä Digital Living Network Associationin myöntämän sertifikaatin, joka antaa lisävarmuutta tuotteen yhteensopivuudesta kodin muiden laitteiden kanssa. Se mahdollistaa Android-laitteen käyttäjän pääsyn musiikki-, kuva- ja videokirjastoonsa joko pilvipalvelun kautta tai suoraan kotona olevaan laitteeseen. DLNA ja UPnP-tuella varustetut laitteet voivat jakaa mediakirjastoja Wlanin välityksellä suoraan mobiililaitteisiin tai ko. mobiililaitteen välityksellä esim. kotona sijaitsevalta DVD-soittimelta videota puhelimen kautta ystäväsi TV:hen mikäli se tukee myös DLNA:ta. Ilman latailua, ilman johtoja.

Ohjelma löytyy tällä hetkellä PC tai MAC-tietokoneille. Skifta on Beta-vaiheessaan ilmainen, joten kannattaa käydä testaamassa. Linkki ohjelmiin alapuolella.

https://market.android.com/details?id=com.skifta.android.app

http://www.skifta.com/

Lähde: http://www.slashgear.com/qualcomm-makes-a-slew-of-announcements-at-mwc-2011-14133561/