Älypuhelinten myötä on myös tullut mahdollisuus etäkäyttöön puhelimella. Seuraavana ohjelma-arvosteluna on suosittu Real VNC-ohjelmisto.

Asennus puhelimeen onnistuu erittäin vaivattomasti. Tietokoneelle pitää tosin ensin asentaa palvelinohjelmisto, jotta etäyhteys saadaan muodostettua. Palvelinohjelmiston asennus on kohtalaisen helppo, mutta on suositeltavaa tarkistaa ohjelman asetukset ettei vahingossa salli kenen tahansa muodostaa yhteyttä kohdekoneelle.

Tämän jälkeen voidaan muodostaa yhteys puhelimen kautta. Yhteyden muodostaminen tapahtuu kirjoittamalla tietokoneen IP-osoite ja portti mihin yhteys muodostetaan, tietokoneen nimi ja palvelinohjelmistoon määritelty salasana. Huomioitavaa kuitenkin on, että puhelimen pitää olla samassa verkossa tietokoneen kanssa tai oman kotiverkon asetukset määriteltyinä niin, että VNC-yhteydet ovat sallittuja ulkoverkosta. Käytettävissä on tietokoneen työpöytä kaikkine toimintoineen ja ohjelmistoineen.

Saimme käyttöömme testin ajaksi Real VNC:n Enterprise Edition-palvelinohjelmiston jolloin kaikki toiminnot olivat käytössämme. Ohjelma tuntui mukavalta käyttää ja suurempia ongelmia ei ollut.  Yhteys muodostui ongelmitta koneelle ja etäkäyttö oli helppoa. Jos ohjelmaa käyttää mobiilinetin yli, on myös järkevää tarkistaa kuvanlaadun asetukset jotta työpöydän käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa. Kuvanlaatu voi olla maksimoituna, jos ohjelmaa käytetään sisäverkossa wlanin yli.

Lopputuloksena voisimme sanoa, että Androidsuomi suosittelee ohjelmaa, jos on tarvetta etätyöpöydän käyttöön.