On todella hienoa seikkailla keskellä jylhien vuorien, taistella lohikäärmeitä ja örkkejä vastaan, vuodattaa verta kylmälle teräkselle,  juoda viiniä  ja pelastaa kauniita prinsessoja. Valitettavasti Dungeon Hunter HD ei tarjoa kovinkaan paljoa edellä mainituista, mutta se on silti varsin mukiinmenevä peli.
Gameloft:in, tuon Ubisoftin äpärälapsen, maine hyvänä kännykkäpelien tekijänä ei ole sattumaa. Pelien graafiset tuotantoarvot ovat korkealla kautta linjan. Dungeon Hunter HD (DHHD) ei tee poikkeusta.

Itse peli kertoo Prinssistä, joka on menossa naimisiin kiltin, vaalean, enkelimäisen neidon kanssa. Valitettavasti hääpäivänä neito kuolee. Prinssi ei kykene hyväksymään morsiamensa menetystä, ja turvautuu pimeisiin rituaaleihin, joiden avulla hän pyrkii tuomaan rakkaansa takaisin elävien kirjoihin.Kaikki ei kuitenkaan mene aivan suunnitelmien mukaan, ja demonit valtaavat maan ja mannut. Siinä sivussa ylösnoussut neito muuttuu normaaliksi ex-vaimoksi, joka pistää tikarilla Prinssin hengiltä, vie linnan, rahat ja kuningaskunnan.

Kun alkuvideo päättyy, Prinssi herää arkusta. On kulunut kaksi vuotta ja kaikki on muuttunut. Pelimekaniikka paljastaa pian, että DHHD on varsin tyypillinen “hack n slash” genren edustaja. Blizzard:in legendaarinen Diablo on varmasti toiminut kehittäjien innoittajana. Tämä on vain hyvä asia, sillä mikäli kopioidaan, on syytä kopioida parasta. Esikuvansa mukaisesti valittavana on kolme hahmoluokkaa: Warrior, Rogue ja Mage (Sorcerer). Pelikokemus ei ole täysin samanlainen kaikilla hahmoilla, vaan strategiaa joutuu soveltamaan hahmosta riippuen. Tarinan edetessä kerätään kokemusta, ja uusia varusteita erittäin nopeaan tahtiin. Useimmat tavaroista ovat vieläpä ulkoisesti erilaisia, mikä saa loottauksen tuntumaan palkitsevalta ja addiktoivalta. Pelityyppiä pelanneet varmasti muistavat vannoneensa: “Lopetan kohta, vielä yksi aarrearkku, sitten nukkumaan.”

Päähahmo, Prinssi, on persoonallinen kaveri, joka auttaa apua anelevia kansalaisia. Mikään palvelus ei ole liian suuri tai liian pieni, oli kyseessä sitten kirjaston kirjojen lainaaminen, tai keijujen pelastaminen hirviöiltä. Toisaalta Prinsillä on pimeäkin puolensa. Kun hän saapuu kylään, miekkonen tuhoaa kaikki mahdolliset tynnyrit ja varastaa niistä kolikot ja varusteet! Prinssille kelpaavat jopa vanhat hikiset sandaalit! Nämä varusteet sitten yleensä myydään kaupungin asukkaille takaisin. Kukaan ei sano mitään, mutta kukapa uskaltaisi vastustaa tappokonetta, joka juuri lahtasi parilla miekaniskulla viisi auton kokoista myrkkyhämähäkkiä.

Mobiilipelien arvostelu on hankalaa. Eri hintaluokkaan sijoittuvia pelejä on mahdoton vertailla keskenään. Dungeon Hunter on kuitenkin lähes täysiverinen konsolipeli. Peliä ei ole tarkoitus pelata lyhyissä viiden minuutin pätkissä, vaan tunti kerrallaan. Puhelin suljettuna. Tämä on myös käytännössä pakollista, sillä pelissä ei ole automaattista tallennusta. Mikäli puheluun vastaa kesken pelin, joutuu usein takaisin kentän alkuun.

Pelissä on myös toinen vakava ongelma. Pelihahmoa voi ohjata kahdella tavalla, joko virtuaalisella tikulla, tai koskettamalla kohtaa johon hahmon haluaa liikkuvan. Valitettavasti kumpikaan näistä ei toimi hyvin, tai edes kohtuullisesti. Sekä liikkumista, että taistelun sujuvuutta haittaa eniten palautteiden puute. Koskaan ei tunnu tietävän miksi komento ei mene perille. Voi olla, että hahmo on juuri hetkeksi jumiutunut näkymättömään esteeseen, tai vihollisen isku on tehnyt hänet pökertyneeksi, tai sitten vain painoit sormella väärään paikkaan. Tämä johtaa siihen, että pelaaja rupeaa automaattisesti tekemään useampia näpäytyksiä kuin olisi tarpeen. Hermot joutuvat koetukselle, kun onnistuu käyttämään kolme health potionia yhdellä kertaa. Ylimääräiset menevät hukkaan jos energiat ovat tapissa.

Dungeon Hunter HD:n maailmat ovat värikkäät ja tekstuurit varsin hyvät. Ulkoasu myös vaihtelee kiitettävään tahtiin. Samoja käytäviä ja vihollisia ei tarvitse katsella liian pitkään. Pelissä on myös saavutukset(achievement). DHHD syö akun tyhjäksi noin kuudessa tunnissa “Samsung Galaxy Tab”-laitteella, joka on kohtuullinen aika tämän tason pelille. Pelin hinta vaihtelee yhden ja seitsemän euron välillä Gameloftin kampanjoiden mukaan. Alennuksesta peliä voikin suositella.

Arvosana: 2/5

Lyhyesti: Komea Diablo-klooni, jota vaivaa yleinen viimeistelemättömyys.