Älypuhelinvalmistaja HTC julkaisee HTC Sensation -älypuhelimen. Tyylikkäästi muotoillussa laitteessa on HTC Sense -käyttöliittymän viimeisin versio ja tuki HTC Watch -videopalvelulle. Sensen ominaisuudet tekevät laitteen käyttämisestä vaivatonta ja intuitiivista.

“Älypuhelimet ovat kehittyneet taskukokoisiksi viihdekeskuksiksi, joiden mukana ihmiset voivat kuljettaa valitsemaansa viihde- ja hyötysisältöä kaikkialle”, toteaa HTC Nordicin toimitusjohtaja Peter Frølund. “HTC Sensation vie tämän entistä pidemmälle yhdistämällä uuden HTC Watch -viihdepalvelun HTC Sense -käyttöliittymään tehokkaassa älypuhelimessa.”

HTC Sensation tulee myyntiin Suomessa toisella vuosineljänneksellä.

Muotoilu ja materiaalit huippulaatua
HTC Sensation on pyöreäkulmainen, alumiinirunkoinen kosketusnäyttöpuhelin. Kosketusnäytön pinta on kaareva, jotta näyttöä on miellyttävämpi käyttää. Solakassa puhelimessa on 4,3-tuumainen näyttö, joka toistaa laajakuvan tarkasti. HTC Sensationissa on tehokas 1,2 gigahertsin kaksiytiminen Qualcommin Snapdragon -suoritin, joka takaa upean grafiikan ja hyvän suorituskyvyn.

HTC Sense

HTC Sensationin tyylikästä muotoilua täydentää uusin HTC Sense -käyttöliittymä. Sen parannukset ja uudet toiminnot tehostavat viihdekäyttöä ja työntekoa. Kun puhelimeen on asetettu näppäinlukko, lukitusnäyttö voidaan asettaa näyttämään keskeisiä reaaliaikaisia tietoja ja sisältöjä. Näytölle voi valita yhteisöpalvelupäivityksiä, valokuvia tai sää- ja pörssitietoja. Lisäksi uudelta lukitusnäytöltä voi siirtyä nopeasti käytetyimpiin toimintoihin, kuten puhelun soittamiseen, sähköpostin lähettämiseen ja valokuvan ottamiseen. Lukitus avataan piirtämällä näytölle valittu kuvio, ja pikavalintoihin siirrytään samanlaisella eleellä. Terävä grafiikka, elävät animaatiot ja uudet pienohjelmat tekevät HTC Sensestä entistä paremman näköisen. HTC on parannellut HTC Sensen ominaisuuksia, esimerkiksi säätiedotuksiin on tuotu upeita kuvia ja äänitehosteita.

Laite sopii myös vapaa-aikaan ja viihteeseen, koska tilanteiden taltioiminen ja jakaminen on entistä helpompaa. HTC Sensationin kahdeksan megapikselin kamera takaa laadukkaat valokuvat ja lisäksi kamerassa on uusi pikakuvaustoiminto. Pikakuvauksen avulla mitään tärkeää ei jää kuvaamatta kovassakaan menossa. Lisäksi HTC Sensation -älypuhelimella voi kuvata 1080p-resoluutioista teräväpiirtovideota jopa 30 ruutua sekunnissa täydellä stereoäänellä. Uudella Video Trimmer -työkalulla videoleikkeet voi muokata oikean kokoisiksi ja jaella helposti edelleen.

HTC Watch

HTC Sensationin 4,3-tuumainen laajakuvanäyttö toistaa elokuvat niin kuin ne oli tarkoitettu katsottaviksi – alkuperäisellä kuvasuhteella koko näytöllä, ei leikattuna tai letterbox-muodossa. HTC Sensation on ensimmäinen älypuhelin, joka sisältää HTC Watch -videopalvelun. Se tuo tuoreimmat elokuvat ja TV-sarjat käyttäjän ulottuville vaivattomasti. HTC Watch käyttää progressiivista lataustekniikkaa, jolloin videoita voi katsoa välittömästi, eikä koko videotiedoston latautumista tarvitse odottaa.

Tekniset tiedot

Suoritin: Qualcomm MSM 8260 1.2 GHz dual-core
Ohjelmistoalusta: Android™ with HTC Sense™
Muisti: Puhelimen sisäinen 1 GB, RAM: 768 MB

Mitat(PxLxK): 126.1 x 65.4 x 11.3 mm
Paino: 148 grammaa akun kanssa
Näyttö: 4.3-tuumainen SLCD kosketusnäytö, resoluutio 540 x 960, Gorilla Glass-lasi

Matkepuhelinverkot: HSPA/WCDMA, Eurooppa/Aasia: 900/AWS/2100 MHz, 14,4 / 5,76 Mbit/s
GPS-paikannus, sisäinen antenni
Anturit: Gyroskooppi, kiihtyvyysanturi, digitaalinen kompassi, läheisyystunnistin ja valotunnistin

Liitännät: 3.5 mm stereoliitin, Bluetooth® 3.0 FTP/OPP, A2DP kuulokkeille, ja PBAP-profiili puhelinluettelon tietojen siirtämiseen,
Wlan: IEEE 802.11b/g/n, DLNA, ja micro-USB MHL-liitännällä USB tai HDMI -liitäntään
Kamera: Kahdeksan megapikselin kamera automaattitarkennunksella ja kahden ledin salamalla, 1080p HD video tallennus, edessä VGA-kamera videopuheluihin

Tuetut äänitiedostot .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)
Äänen tallennusmuodot: .amr

Videotiedostot
Toisto: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3)
Tallennus: .3gp, myös äänen stereotallennus

Akku: Ladattava litium-ioni akku
Kapasitetti: 1520 mAh

Puheaika: Jopa 400 minuuttia WCDMA-verkossa ja jopa 495 minuuttia GSM-verkossa
Valmiusaika: Jopa 400 tuntia WCDMA-verkossa ja jopa 350 tuntia GSM-verkossa
Muistikortti: microSD-kortti(SD 2.0 yhteensopiva)
Virtalähde: Input 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz, DC output: 5 V and 1 A

Lähde: HTC Lehdistötiedote