Saunalahti toi jo viime syksynä markkinoille Huawei U8800-puhelimen ja teimmekin esivilkaisun laitteeseen sen julkaisupäivänä. Emme kuitenkaan ole arvostelleet laitetta kuin vasta nyt, sillä halusimme odottaa käyttöjärjestelmäversion päivitystä samaan kuin aiemmin testaamassamme laitteessa.

Huawei on luonut miellyttävän paketin puhelimestaan ja takakannen kumipinnoitteen ansiosta on myös miellyttävä pitää kädessä. Laitteen etuosasta löytyvät näytön lisäksi standardit kapasitiiviset Android-napit, vasemmasta reunasta, massasta poiketen, äänenvoimakkuudensäätö, alareunasta mikroUSB-portti, yläreunasta virtanäppäin ja 3,5mm plugi. Takakantta koristavat 5.0Mpix kamera, salama ja handsfree-kaiutin.

httpv://www.youtube.com/watch?v=miESExYqSBU

Hinnastaan huolimatta laite ei näytä eikä tunnu halvalta, se tuntuu jämäkältä, ei natise eikä rutise käytettäessä. Huawein ”iPhone”-tyylinen hopea reunus näytön ympärillä myös lisää premium-tuotteen tuntua, vaikka hintaluokaltaan laite sijoittuu keskikastiin.

Laiteessa on muokkaamaton Android 2.2.1:n käyttöliittymä, jota tarjottiin myös päivityksenä laitteisiin joita myytiin ennen päivityksen julkaisua. Päivitys nostaa laitteen Quadrant-tuloksen tasolle 1441, joka on varsin kunnioitettava tämän hintaluokan laitteelle.

Muokkaamattomasta Android-käyttöliittymästä huolimatta on Huawei esiasentanut muutaman ohjelman laitteeseen: DocumentsToGo testiversio, tiedostojenhallintatyökalu, Hi Space-ohjelmakauppa, Richpad-muistio, Twitter, Facebook, Aldiko-eKirjakauppa, Layar, Iron Man 2-peli ja Bubble Bash 2-peli. Näiden lisäksi myös Google Earth löytyy esiasennettuna laitteesta. Ohjelmistovalikoiman ansiosta on mahdollista aloittaa puhelimen käyttö saman tien ilman monille laitteille vaadittavaa asennusrumbaa.

Kamera hyödyntää Androidin vakiota kamerasovellusta ja on still-kuvaamiseen toimiva ratkaisu, mutta valitettavasti puhelimen videokuvaus on kuitenkin ala-arvoista ja vaikka laite kykenee 720p-kuvaukseen, se on todella nykivää. Ongelmasta päästään kuvaamalla videota low-asetuksella, mutta tällöin videon resoluutio menee niin alhaiseksi että kuvanlaatu puuroontuu.

Päivänvalo:

httpv://www.youtube.com/watch?v=fhkv5zx2Tn4

Hämäräkuvaus:

httpv://www.youtube.com/watch?v=XtpxHVhqT_o

Akkutestissä puhelin sai tulokseksi huimat 3h 6min 22s jättäen täten taakseen mm. Xperia Arcin ja HTC Incredible S:n

Kaiken kaikkiaan laite on hintalaatusuhteeltaan oiva valinta Androidiin tutustuvalle ja mikä parasta riittävät tehot myös Angry Birdsin ja muiden uutuuspelien ongelmattomaan pelaamiseen.