Kävimme HTC:n ensimmäisessä Suomessa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ja leikkikentällä oli kolme uudenkarheaa lelua: ChaCha, Flyer ja Sensation. Lisäksi saimme lisätietoa Desire Z:n päivitysaikataulusta ja muistakin tulevista ja menneistä tuulista.

Kiasmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa käytiin läpi kulunutta vuotta HTC:n näkökantilta, ja yrityksen Pohjoismaiden maajohtaja Peter Frølund kertoi huimasta noususta vuonna 2010 ja 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen 229,6% kasvusta laitetoimituksissa vuoden takaiseen verrattuna. Myös HTC:n näkyvyys on kasvanut huomattavasti; muissa Pohjoismaissa se on 5-6 kertaa tunnetumpi kuin Suomessa, ja 8,9% globaalilla markkinaosuudella se on hieman yllättävääkin, mutta Suomi on perinteisesti edelleen vahvasti kietoutunut Nokiaan. HTC on kuitenkin vakaasti päättänyt valloittaa myös Suomen ja toivoo, että uudet laitteet otetaan hyvin vastaan. Asiakassivustojen, laitteiden ja myyntiketjun apuvälineiden kielivalintoja parannellaan kokoajan, jotta koko ketju on lokalisoitu mahdollisimman tehokkaan toiminnan takaamiseksi.

Laitepuolella Desire Z:n päivitystä luvattiin kahden viikon sisään ja sen pitäisi lopullisesti liiskata laitetta piinannut skandibugi, jäämme odottamaan innolla. Lisäksi HTC julkaisi uuden HTCsense.fi -palvelunsa jonka tarkoituksena on valottaa HTC:hen siirtyville mikä tämä paljon puhuttu “Sense” on.

HTC ChaCha

Ensimmäiseksi pääsimme käsiksi HTC ChaChaan, tällä kertaa kyseessä oli toimiva prototyyppi toisin kuin laite jonka näimme Barcelonassa keväällä. Iloksemme ChaCha sisälsi HTC Sense 3.0:aan uudistuksena tulevan pikalukkoruudun, joka mahdollistaa omavalintaisten ohjelmien asettelun lukkoruudulle ja tätä kautta esimerkiksi nopeaan kameran laukaisemisen. ChaCha tuntui kädessä hyvältä ja HTC on selvästi oppinut alkuperäisen Wildfire:n virheistä ja tällä kertaa isolle resoluutiolle suunniteltuja HTC-widgettejä ei skaalata pienemmälle ruudulle, vaan koko Sense on sovitettu laitteen resoluutiolle ja lopputulos näyttää todella hyvältä ja toisin kuin alkuperäinen Wildfire, näyttöä on miellyttävä katsoa ja käyttää. Huomion arvoista on, että näkemämme prototyyppi pyöri vain 600Mhz kellotaajuudella ja julkaisuversio tulee sisältämään 800Mhz prosessorin.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=M98JqYnIK5g

HTC Flyer

HTC Flyer oli varustettu MWC-messuversiota uudemmalla käyttöjärjestelmä- ja Sense-versioilla; tosin tämäkään ei ollut vielä lopullinen myyntiversio, mutta tällä kertaa laite kuitenkin toimi jo vaakatasossa ja saimme itsekin tutkia laitteen käyttöä. Keskeneräisestä Sense-käyttöliittymästä huolimatta laite tuntui mukavan sukkelalta ja Barcelonassa wow-efektin aiheuttanut HTC Notes -työkalu vakuutti jälleen. Laitteen näyttö vaikutti laadukkaalta ja katselukulmatkin olivat kunnossa. Flyerin mukana tuleva kynä on hieman irrallisen tuntuinen ja sille ei valitettavasti ole piilopaikkaa itse laitteessa, mutta onneksi mukana tulevassa suojakotelossa on sille paikka. HTC:n edustajat kertoivat myös extMicroUSB->HDMI-kaapelin tulevan mukana pakkauksessa.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=qJaxzECS44g

HTC Sensation

HTC Sensation on vihdoin Android-laite joka tuntuu enemmän vallankumoukselliselta kuin pieneltä evoluutiolta, laite tekee nykyiselle HTC:n laitekannalle sen mitä Desire teki aikoinaan. Sensation tuntui käsittämättömän nopealta ja qHD-näyttö näytti juuri niin tarkalta kuin odotimmekin, ja laitteen 1,2Ghz dual core-prosessorista oli kytketty esittelylaitteessa vasta yksi ydin käyttöön, joten potkua puuttui puolet. HTC Sense 3.0 on kääntänyt silmäkarkkipotikan kohtaan 11; transitioita laitteessa oli vaikka muille jakaa, ja näistä huolimatta laite oli todella nopea eikä minkään sortin tahmausta ollut huomattavissa.

HTC oli myös kuunnellut asiakkaita laitteen kehityksen aikana ja työpöytiä on nyt mahdollista pyörittää karusellissa ja vanhasta Sense:stä tuttua “reunaa” ei ole enää, tämä tietenkin nopeuttaa työpöytien välillä liikkumista mukavasti. Lisäksi HTC on yleisön pyynnöstä lisännyt puhelimeen tehtävän hallinnan jolla turhien ohjelmien sammuttelu onnistunee ilman lisäohjelmien asentelua. Sensen tutut sääanimaatiot ovat saaneet myös päivityksen koko qHD loistoon ja näitä säestävät haluttaessa myös äänitehosteet (esim. salamointi ja ukkonen).

httpvh://www.youtube.com/watch?v=LNJE4wZ3gpg