Toimituksen postiluukusta tipahti seuraavaan arvosteluun HTC:n Wildfire S-puhelin, joka on seuraaja HTC:n hieman halvemmalle ja pienemmälle edeltäjälleen. Toimituksemme otti selvää, mitä vanhalle Wildfirelle on tehty uudessa S-mallissa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=AMIc2f1He4M

Paketin avattuamme huomasimme, että optinen trackball on saanut poistua kyseisestä mallista ja ulkomuotoa on muutenkin hieman päivitetty. Kuitenkaan mistään radikaalista muutoksesta ei ole kyse ja puhelimen tunnistaa kyllä Wildfire-sarjaan kuuluvaksi.

Seuraava uudistus on ilmiselvä heti laitteen käynnistyshetkestä; Puhelimen näytön resoluutiota on nostettu vanhan 320×240-resoluutiosta 320×480:een. Tämä on huomattava ero vanhempaan Wildfireen ja lisää käyttömukavuutta huimasti, sillä kyseessä oli vanhan version suurin yksittäinen puute. HTC toimittaa Wildfiren  uusimmalla Android-käyttöjärjestelmän 2.3.3-(Gingerbread) versiolla (toim. huom. 2.3.4 on jo julkaistu) ja Sense-käyttöliittymän 2.1-versiollla.

Miltä tämä tuntuu käytännössä? Vastaus on yksinkertainen, todella hyvältä. Ensikosketukselta Wildfire S on mukavan tuntuinen kädessä. Takaosa on tehty kokonaan yhdestä osasta, jossa on upotettuna HTC:n logo, joka on hieman kumisen tuntuinen, tämän ansiosta puhelin ei siis pääse helposti lipeämään otteesta. HTC on käyttänyt aikaa oman Sensen-käyttöliittymän kehittämiseen ja se näkyy viimeisteltynä kokonaisuutena. Suomennos on myös laadukas, joten kyseessä on todella hyvä hieman halvemman luokan (n.300 euron) puhelin. Eli jos Android-puhelinta ei vielä omista ja taskusta löytyy ylimääräinen 300 euroa, niin Wildfire S on hyvä vaihtoehto joka ei tuota pettymystä.

Puhelimesta löytyy toisille jo tutuksi muodostunut HTC:n FriendStream, joka kokoaa kavereiden status-päivitykset Facebookista ja Twitteristä yhteen ja samaan paikkaan. Myös muista malleista tutut HTC:n omat pienohjelmat eli widgetit ovat mukana, esimerkiksi Kalenteri, Kello, Sää, Viestit ja Sähköposti.

HTC on laittanut puhelimeen 5 megapikselin kameran ja LED-salaman. Kamera on riittävä normaaliin kuvaukseen ja LED-salaman ansiosta kuvia saa myös heikossa valaistuksessa. Videokuvaus onnistuu 640×480-resoluution tarkkuudella, 24 kuvaa sekunnissa ja salamaa voidaan käyttää myös videokuvausvalona. Näin videokuvaus onnistuu myös heikommassa valaistuksessa.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että HTC Wildfire S on kelpo ostos ensimmäistä älypuhelinta hankkivalle tai huokeampaa vaihtoehtoa hakevalle. Puhelimessa löytyy kaikki älypuhelimelta vaadittavat ominaisuudet hyvällä hintalaatu suhteella.