Saimme testiimme jo Huawei:n halvemman hintaluokan laitteen Huawei  Ideos U8150:n. Laite on ollut markkinoilla jo viime syksystä ja selvitimme mitä laitteella on alimmillaan 135 e hinnallaan tarjottavana.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yG7Ke7d7yrY

Laite on hinnastaan huolimatta vankasti rakennettu ja miellyttävä isommassakin kädessä. Poikkeuksen normaaliin Android-massaan tekevät puhelimesta löytyvät vastaus ja lopetus napit joiden keskeltä löytyy valintanäppäin jonka reunus toimii suuntanäppäiminä. Plussaa valintanäppäin saa myös siitä, että se toimii kameraohjelmassa dedikoituna laukaisimena ja ison kokonsa ansiosta myös toimii siinä hyvin. Vastaus- ja valintanäppäimien yläpuolelta löytyvät standardit kapasitiiviset Android-näppäimet ja näiden yläpuolelta 2,8-tuumainen 240×320-resoluutiolla varustettu näyttö. Laitteen yläreunasta löytyvät 3,5 mm kuulokeliitäntä ja virtapainike, vasemmasta reunasta äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja alareunasta microUSB-liitäntä. Pirteän värisestä takakannesta löytyy 3,15 Mpix kamera ja handsfree-toiminnon kaiutin.

Puhelin käyttää miltei puhdasta perusandroidia, muutamalla fiksulla Huawei:n lisäyksellä. Huawei on lisännyt puhelimeen 2.3 Android-tyylisen TouchPal-näppäimistön joka näyttää mitä näppäintä painetaan sormen alla joka auttaa varsinkin isosormisia kirjoittamaan laitteen pienellä näytöllä. Laitteen mukana tulevat Androidin vakio-ohjelmistot, mutta Huawei on esiasentanut lisäksi Facebook-, Twitter- ja Documents to Go lite-ohjelmistot.

Puhelimen köykäinen 528 Mhz prosessori ei riitä nykymittapuulla pelaamiseen, mutta yhdistettynä pieneen näyttöön näkyy tämä todella positiivisesti akunkestossa, emme joutuneet viikon testijakson aikana lataamaan puhelinta kuin kerran, vaikka laiteessa oli jatkuvasti datayhteys päällä ja sillä soitettiin 4-5 puhelua päivässä ja vastattiin tekstiviesteihin.