LG:n Optimus One on halvemman luokan älypuhelin jonka saa noin 150-180 eurolla. Puhelimesta löytyy kuitenkin kaikki älypuhelimelle vaaditut ominaisuudet.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TiImS1qzl9E

Ominaisuudet lyhyesti:

Google Android OS v2.3.3 (Myynnissä olevassa versiossa 2.2, saimme päivityksen LG:ltä hieman ennakkoon)

Prosessori 600 MHz

Wi-fi 802.11 b/g

Näyttö: 3,2″ TFT kapasitiivinen kosketusnäyttö, 320×480 resoluutio, 256 000 väriä

3 megapikselin kamera, jossa VGA-resoluutioinen videokuvaus 18 FPS nopeudella

Koko  113,5 x 59 x 13,3 mm

Paino 129 g

Kyseessä on LG:n tuotos halvempien älypuhelinten markkinoille, kyseessä oleva puhelin on julkaistu jo jonkin aikaa sitten, mutta toimistoomme saapui malli missä on valmiiksi asennettuna Androidin 2.3.3 versio LG:n suomennoksen kera. Kyseessä ei ole vielä loppuun asti hiottu käännös, mutta se vaikuttaa jo nyt erittäin lupaavalta.

Puhelin on kumipäällysteinen joten se pysyy kädessä eikä ole kuin pala saippuaa joka meinaa livetä otteesta ja puhelinta reunustaa metallin värinen reunus. MicroUSB-johdon paikka on sijoitettu puhelimen alapuolelle, kun taas 3,5 mm kuulokeliitäntä on puhelimen yläpuolella virtanapin kanssa. Oikeassa kyljessä on tuttuun tapaan äänenvoimakkuuden säädöt.

Käyttöliittymä on hieman muokattu, mutta edustaa perus Android-linjaa ollen näin selkeä ja helppokäyttöinen. Valikosta löytyy myös LG:n ohjelma jossa on listattuna LG:n suosittelemia ohjelmia Android Marketista. Viestien kirjoituksessa on automaattisesti käytössä on LG:n oma näppäimistösovellus, joka pystysuunnassa näyttää T9-tyylisen näppäimistön ja vaakatasoon kääntäessä vaihtuu qwerty-näppäimistöksi. LG:n suomennos oli kyseisessä testipuhelimessamme valmiiksi asennettuna ja vaikutti erittäin hyvältä paria pientä käännösvirhettä lukuun ottamatta jotka tullaan todennäköisesti korjaamaan lopullisessa versiossa.

Puhelimessa on 3 megapikselin kamera joka kuulostaa nykymittapuun mukaan kovin pieneltä, mutta megapikselit eivät määrittele kuvanlaatua ja kamera yllätti positiivisesti koska sillä otetut kuvat olivat hyvin laadukkaita ja sopivat aivan loistavasti normaalikuvaukseen. Ainoa haittapuoli on ettei puhelimesta löydy salamaa. Näin ollen kuvien ottaminen rajoittuu tilanteisiin missä valoa pitäisi olla riittävästi.

Yhteenvetona LG Optimus One on hyvä hankinta ensimmäiseksi älypuhelimeksi tai hieman halvempaa älypuhelinta hankkivalle. Puhelin on kaikin puolin laadukkaan tuntuinen ja oloinen. Ainoan miinuksen se saa salaman puutteesta.