Sony Ericsson on julkaissut päivitetyt mallit suositusta Xperia Mini-sarjastaan. Uudet Mini ja Mini Pro pitävät sisällään monia laitetta piristäviä päivityksiä kuten uudet prosessorit, näyttö, kamera ja enemmän keskusmuistia mitä edeltäjissä. Kilpailukykyisestä hinnastaan tunnettu sarja onkin ollut piristysruiskeen tarpeessa, joten katsotaan mitä uudet versiot tuovat tullessaan. Lisää katkon jälkeen.

Pienikokoiset Sony Ericssonin Xperia-sarjan Mini-mallien edustajat saivat odotetun kasvojenkohotuksen ja parit implantit kaupan päälle, kun molemmat mallit päivitettiin kertaheitolla mm. Xperia Arc:stä tuttuihin piirteisiin. Päivitysten myötä prosessorit ovat 1Ghz nopeuksisia Snapdragon-alustan QSD8255 ja MSM8255-malleja, näytöt ovat Sonyn Reality Display with Bravia Engine -ominaisuudella ja 480×320-resoluutiolla varustettuja ja mukana on myös Arc:ssä ensimmäistä kertaa esitelty Exmor R-sensorilla ryyditetty todella laadukas kamera LED-salamalla sekä 720p-videokuvauksella. Keskusmuistin määrä on tuplattu 512 megatavuun ja sisäistä tallennustilaa on Mini:ssä 320Mt ja Pro:ssa 400Mt, laajennettavissa luonnollisesti microSD-kortilla. Käyttöjärjestelmäversio on myös nostettu nykypäivän tasolle eli sisuksista löytyy Android 2.3.

Mini Pro:n erottaa Mini:stä mainittujen seikkojen lisäksi näpsäkästi liukuva Qwerty-näppäimistö ja uutena kuriositeettina mineraalilasinen naarmunkestävä näyttö. Molemmissa laitteissa on sama 1200mAh:n akku. Sony Ericsson hehkuttaa laitteissa olevaa Type & Send -toimintoa, jolla poistetaan tarve avata jokaiselle kirjoittamistarpeelle oma ohjelmansa (SMS jne.) sillä kaikki perustarpeet on nidottu yhteen paikkaan. Myös Facebook-integraation on viety pitkälle ja se on nopeasti avattavissa vakio-ohjelmistakin kuten galleriasta, musiikkisoittimesta, osoitekirjasta ja kalenterista.

Molempia laitteita saa useammalla eri värikuorella, aluksi mukana ainakin musta, valkoinen sekä pinkki ja molemmille malleille omat erikoisvärinsä turkoosi ja sininen

Laitteiden on määrä eksyä hyllyille elokuussa, mutta hinnasta ei ole vielä ollut puhetta. Jäämme siis odottamaan lisäuutisia SE:n suunnalta.

Edit: Sony Ericsson vahvisti meille että Xperia Mini Pro:n näppäimistö sisältää ääkköset.

Lisätietoa:

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-mini

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/xperia-mini-pro

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ShtWcsof3Rk