Mitä saadaan kun risteytetään Huawei U8300:n konseptiin metallirunko, nopeampi prosessori, kapasitiivinen näyttö, suositushinnan alennus ja laitetaan puhelin tiukalle laihdutuskuurille? Saadaan Huawei U8350:n joka tunnetaan myös nimellä Huawei Boulder.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=A-Fn5ofMzNQ

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole mikään järkäle ja 122 g painollaan on laite miellyttävän kevyt metallirungostaan huolimatta. Verrattuna edeltäjäänsä on U8350 huomattavasti sirompi, vaikkakin miltei sentin pidempi. Pituuden lisääntyminen toisaalta on lisännyt näppäimistön ergonomiaa, sillä tämän alapuolelle on saatu hieman tyhjää tilaa joka helpottaa varsinkin alariviä käytettäessä.

Näppäimistön yläpuolelle on tullut täysi patteri Android-toimintonäppäimiä.  Vastaus- ja lopetusnäppäimet ovat siirtyneet toimintonäppäimien yläpuolelle ja näiden keskeltä löytyy navigaationäppäin, joka toimii myös notifikaatiovalona. Näppäimistön yläpuolelta löytyy 2.6” näyttö 320×240-resoluutiolla, samankokoinen kuin edeltäjässään. Puhelimen oikeasta reunasta löytyvät äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet ja yläreunasta virtapainikkeen vierestä mikroUSB-liitin ja 3,5 mm kuulokeliitäntä. Puhelimen takakannesta, joka on saanut samantapaisen miellyttävän kumipinnoitteen kuin Ideos X5, löytyy 3,2 Mpix kamera, valitettavasti ilman automaattitarkennusta ja salama on myös saanut poistua uudemmasta painoksesta.

Puhelimen näyttö on saanut päivityksen kapasitiiviseen teknologiaan ja tämä tervetullut lisä poistaa kaikki epäherkkyydet joita koimme U8300:n kanssa. Myös prosessori on saanut piristysruiskeen ja tikittää nyt 600 MHz nopeudella. Lisääntynyttä virrankulutusta varten on akun kapasiteetti nostettu 1200 mAh:iin.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.2.2 ja alustavien tietojen mukaan 2.3 päivitys on tulossa.  Iloksemme huomasimme, että Huawei on mennyt käyttöjärjestelmässä samaa reittiä kuin Ideos X5:n kanssa ja ollaan todella lähellä vakiota eli ns. “vanilla” Android-kokemusta, ainoa ero oikeastaan on, että Huawei on lisännyt paneelinäkymän työpöydille. Kyseessä on pieni, mutta tervetullut muutos, sillä tämä nopeuttaa liikkumista eri työpöytien välillä.

Ohjelmapuolella esiasennettuna löytyy Google-paketti (Maps, Youtube, Latitude, Gmail, Selain, Galleria, Kontaktit, Kamera ja Talk) ja näiden lisäksi laitteesta löytyvät Äänitallennin, yhdistetty Facebook ja Twitter-työkalu Streams, Twitter, Facebok, Richpad-tekstinkäsittely, Notepad-muistio, Tiedostonhallinta, testiversio Documents To Go toimisto-ohjelma paketista ja FM-radio. Mukavana lisänä laitteesta löytyy myös Exchange-tuki.

Laitteen metallirunko yhdistettynä miellyttävään näppäimistötuntumaan ja kuorrutettuna kapasitiivisella näytöllä vakuutti ainakin meidät siitä, että Huawei tietää mitä on se tekemässä. Laitteen hinta-laatusuhde on lyömätön varsinkin ilmoitetulla n. 150 € suositushinnalla. Metallirunko yhdistettynä laadukkaaseen näppäimistöön on jotain mitä Android-piireissä ei olla totuttu näkemään alle 300 € hintaluokassa ja on hienoa nähdä, että Huawei on ottanut haasteen vastaan ja myös onnistunut siinä.

Emme valitettavasti ajaneet laitteelle yleistä testipatteristoa sillä sen ohjelmisto on vielä keskeneräinen, mutta palaamme näiden osalta laitteen pariin heti kun saamme lopullisen ohjelmiston Huaweilta.

Boulder on odottamisen arvoinen laite ja huokeaa Qwerty-puhelinta etsivän kannattaa odotella alkusyksyä ja ”järkäleen” saapumista kauppoihin.