LG on ilmoittanut Optimus 3D:n saapuvan kauppoihin Heinäkuussa, ja laitteen suositushinta on julkaisuhetkellä 599 €. LG Optimus 3D mahdollistaa 3D-videon kuvaamisen ja 3D-materiaalin katsomisen näytöltä ilman erillisiä laseja kiitos mm. Nintendo 3DS:stä tutun “Parallax Barrier”-tekniikalla toteutetun näytön. Efektin voi halutessaan kytkeä yhdellä napinpainalluksella myös kokonaan pois päältä. Laiteessa on julkaisuhetkellä Android 2.2, mutta päivitys 2.3-versioon on saatavilla kuulemma hieman laitteen julkaisun jälkeen. Vaikka laitetta mainostetaan “maailman ensimmäisenä 3D-puhelimena”, ei se tätä ykköspaikkaa valitettavasti itselleen saanut, sillä HTC onnistui julkaisemaan Amerikan markkinoilla EVO 3D:n jo 24. Kesäkuuta. LG kuitenkin onnistui tuomaan 3D-puhelimen ensimmäisenä Eurooppaan, josta hatunnosto.

Alla vielä virallinen lehdistötiedote:

Odotettu Android-puhelin LG Optimus 3D saapuu kauppoihin heinäkuussa. Se on maailman ensimmäinen puhelin, jolla voi kuvata, toistaa ja jakaa 3D-sisältöä. Uusi malli esiteltiin ensimmäistä kertaa Mobile World Congress 2011 -messuilla helmikuussa. Media ja testikäyttäjät ovat ylistäneet puhelimen ominaisuuksista etenkin nopeutta ja tehoa sekä 3D-elämystä, joka ylittänee kaikki käyttäjien odotukset.

 

”Ilman laseja koettava 3D-maailma luo mobiilipelaamiselle ja videoiden katselulle täysin uuden ulottuvuuden”, sanoo Erik Andersson, LG:n Pohjoismaiden matkapuhelinyksikön tuotepäällikkö. ”Tämä puhelin täytyy kokea henkilökohtaisesti, ja kehotankin kiinnostuneita marssimaan LG:n jälleenmyyjän luo tutustumaan puhelimeen.”

 

Kolme Gameloftin 3D-peliä valmiiksi asennettuna

LG Optimus 3D:hen on valmiiksi asennettuna kolme pelinkehittäjä Gameloftin peliuutuutta: Let’s Golf! 2, Asphalt 6: Adrenaline ja N.O.V.A. Near Orbit Vanguard Alliance. Lisäksi Optimus 3D:n käyttäjä saa tilin peliportaaliin, jonka kautta pääsee käsiksi valikoimaan ladattavia 3D-pelejä.

 

”LG Optimus 3D tarjoaa huikean 3D-pelikokemuksen alkumetreiltä lähtien”, iloitsee Johanna Nylander, Gameloftin digitaalisen markkinoinnin päällikkö. ”Uusia pelejä lanseerataan kesällä, ja pian voimme tarjota laajan valikoiman eri genrejen pelejä, jollaisia ei ole aiemmin koettu. 3D-puhelimella pelaaminen on yksinkertaisesti astetta hauskempaa.”

 

Pelaa, toista ja jaa kolmiulotteista sisältöä

LG Optimus 3D:n 4,3 tuuman WVGA-näytöltä voi katsella kolmiulotteista kuvaa ilman epäkäytännöllisiä 3D-laseja. Kahdella linssillä varustetulla 5 megapikselin kameralla voi lisäksi kuvata 3D-kuvaa ja -videota yhtä kätevästi kuin perinteistä kuvaa ja videota. Puhelimen sivussa olevan 3D-valikkopainikkeen kautta pääsee käsiksi kaikkeen puhelimessa olevaan 3D-yhteensopivaan sisältöön.

 

3D-valikosta löytyy suora linkki YouTuben 3D-kanavaan, jonne voi helposti siirtää kolmiulotteisia kuvia ja videoita muiden kanssa jaettavaksi. Puhelimella voi myös katsella suoraan esimerkiksi YouTuben 3D-elokuvatrailereita ja käyttäjien luomaa 3D-sisältöä.

 

Puhelimen avulla vanhat kaksiulotteiset kuvat ja videot voi muuntaa helposti 3D-muotoon. LG Optimus 3D on varustettu HDMI 1.4 -liitännällä, joka mahdollistaa kuvien ja videon siirtämisen katseltavaksi esimerkiksi television tai näytön kautta.

Kolmois-kaksoisarkkitehtuurin ylivoimainen suorituskyky

LG Optimus 3D:n ytimessä on niin sanottu kolmois-kaksoisrakenne eli kaksi ydintä, kaksi muistimoduulia ja kaksi muistikanavaa. Tämä tarkoittaa, että suorituskyvyn ja käyttäjäkokemuksen kannalta peräti kolmen olennaisen toiminnon määrä on kaksinkertaistettu. Puhelimen perinteiset toiminnot on tuotettu kaksiulotteisina, ja käyttäjä voikin valita käyttöönsä juuri haluamansa verran kolmiulotteisia ominaisuuksia.

Hinta ja saatavuus:

Puhelimen suositushinta on 599 euroa ja se tulee myyntiin heinäkuussa LG:n jälleenmyyjien kautta. Puhelin lanseerataan Android 2.2 -käyttöliittymällä, jonka voi myöhemmin päivittää Android 2.3:een. Lisätietoja puhelimesta saat myös seuraavasta osoitteesta: http://www.lg.com/se/mobiltelefoner/mobiltelefoner/LG-optimus-3d-P920.jsp.