Pikaisesti tarkasteltuna suurin osa näytöistä vaikuttaa hyvinkin samanlaisilta, mutta pintaraapaisun jälkeen huomattaviakin eroja tulee ilmi. Amerikkalainen DisplayMate testaa näytöt viimeistä pikseliä myöten ja vihdoin myös Android-leirissä on syytä iloitsemiseen.

Android-tablettien näytöt eivät tähän asti ole päässeet vakuuttamaan oikeastaan paria poikkeusta lukuun ottamatta millään ominaisuuksillaan, lähinnä koska markkinoilla on toistaiseksi ollut vain halpistabletteja joissa on poikkeuksetta heikot paneelit. Ominaisuuksia ovat mm. heikot katselukulmat, huono kirkkaus, köyhä värintoisto, kirkkauden säätely huonosti toteutettu virrankulutuksen kannalta ja hirvittävän peilaavat näyttöpinnat. Kaikki nämä yhdistettynä käsissäsi on noin 100-200 € tabletti puhelinkäyttöön tarkoitetulla Android-versiolla.

Vasta tänä vuonna markkinoille on alkanut virrata laadukkailla näytöillä varustettuja, jo kilpailijoiden kannoille kipuavia, Android-tabletteja ja uusimman premium-tulokkaan, Samsung Galaxy Tab 10.1:n, PLS LCD-näyttö on DisplayMate:n testin mukaan terävintä kärkeä. Tuloksista voidaan poimia mm. paras pikselitiheys, oikeasti 24-bittiset värit, alhaisin näytön heijastavuus, paras kontrasti, erittäin hyvät mustan tasot ja loistavat katselukulmat. Androidsuomen toimitus pääsi käsiksi ko. laitteeseen eilen ja voimme vahvistaa, että kyseisen laitteen näyttö on raikas tuulahdus tabletti-maailmaan. Julkaisemme parin päivän sisällä ensitunnelmia Samsungin uusista tulokkaista, mutta sillä välillä kannattaa lukea testitulokset näyttöjen mittelöistä alla olevan linkin takaa.

Linkki testiin: http://www.displaymate.com/Tablet_ShootOut_2.htm