Toisessa osassa tablettiohjelmavinkkejämme jatkamme edelleen pelilinjalla, sillä usein on miellyttävämpää, kun pelillä on enemmän kuva-alaa. Tällä kertaa testipenkissä on kotimaisen Secret Exit:n Stair Dismount eli tuttavallisemmin Porrasturvat. Seuraavassa artikkelissa pari tablet-käyttöön suunniteltua vaihtoehtoista näppäimistöä.

Ms. Dismount

Porrasturvat-peli sai ensiesityksensä vuonna 2002, kun tAAt-demoryhmä julkaisi Assembly-demotapahtumassa Porrasturvat-pelin ensimmäisen version ja se vei peliohjelmointi-kilpailun ykköspokaalin. Tätä seurasi luonnollisesti Truck Dismount (Rekkaturvat) sekä Sauna Dismount (Kiuasturvat) sekä kymmenittäin erilaisia variaatioita modaajien toimesta, joten mobiilialustoille riittää ainakin odotettavaa, jos nykyinen sisältö ei riitä.

 

Tällä hetkellä 18 vakiokentän lisäksi saatavilla on kolme lisäkenttäpakettia jotka sisältävät 16 kieroa kenttää pelattavaksi, hintaa kenttäpaketeilla on 98 senttiä/pkt. Kentät vaihtelevat alkuperäisestä perusportaikosta turvatarkastukseen, iFell-torniin, pyramidihuijaukseen ja kotimaiseen suosikkiin, mäkihyppyyn. Vaihtelua löytyy siis varsin mukavasti.

 

Dr. Oid

Android-versiota saimme odotella hetken iPhone-version jälkeen, se julkistettiin Android Marketiin kesäkuun alussa.  Tästä lähtien toimituksemme on luonnollisesti tökkinyt pelin päätähteä, Mr. Dismount:a sekä tietenkin lemppariamme, Dr. Oid:a, alas mitä erilaisimpia porrasrakennelmia. Kaiken kaikkiaan pelissä on hahmoja 11, joista 9 on ostettavissa sovelluksen sisältä 98 sentin hintaan. Tällä hetkellä pelissä on tarjous, jolla saa kolme hahmoa yhden hinnalla.

 

Säätöä

Pelin idea on varsin simppeli; eteesi avautuu näkymä portaikosta tai muusta kierosta rakennelmasta ja tarkoituksena on antaa sankarille vauhtia portaita alas aiheuttaen samalla mahdollisimman paljon vaurioita. Bonuksia rutisee katkenneista luista, päähän kohdistuvista iskuista, saavutetusta etäisyydestä sekä volttien määrästä. Kovin työntövoima ei luonnollisesti aina ole paras vaihtoehto, joten pelistä löytyy taktistakin haastetta, myös työntökohdan valinnalla on suuri merkitys lopputulokseen.

turvat

 

Peliä ei ole pilattu karkkigrafiikalla, vaan tunnelma luodaan hillityillä väreillä ja karuilla tekstuureilla, iskukohdat välähtävät tuskasta punaisena. Grafiikka on tarkoituksella palikkamaista ja karua, kuten on pelin ideologiakin. Hahmojen liikehdintä on tehokkaalla laitteella todella sulavaa ja pelaaja voi koko putoamisen ajan käännellä ja zoomailla ruudulla näkyvää kamppailua portaiden kanssa. Lopputuloksena on katkenneiden luiden comboja ja huikeita pistemääriä, joita voi jakaa myös netissä kuvankaappausten ohella. Kaatumistapahtuman voi myös toistaa uudelleen, mutta animaation tallennusta ja jako-ominaisuutta pelissä ei ainakaan vielä ole.

ab_naamat

Hauskana lisänä voit muuttaa Turvat-sankarin naamavärkkiä ja näin siis huoletta purkaa turhautumisia erilaisilla stressikuvilla suoraan SD-kortiltasi.

Yhteenvetona todettakoon, että peli pysyy alkuperäiselle versiolleen uskollisena ja sekä pelattavuus, että huumorin taso ovat edelleen kohdallaan. Kaatumisia tai muita virhetilanteita ei pelisessioiden aikana tullut vastaan. Tabletin myötä lisätilaa pystyy käyttämään paremmin kaatumisten tarkkailuun ja kuvankaappausten ottamiseen karmivimmista Turvat-hetkistä.

Hinta: Peruspaketti ilmainen,  lisäkentät ja -hahmot maksullisia.

Pelikooste:

httpv://www.youtube.com/watch?v=6qTqXyuDOS8

Latauslinkki: https://market.android.com/details?id=com.secretexit.dismount