Google on jälleen käynyt rikkomassa käteispankkinsa ja ostaa Motorolasta tänä vuonna eriytetyn mobiiliosaston, Motorola Mobility:n. 12,5 miljardin dollarin kauppahintaan kuuluu myös Motorolan 30-luvulta asti kasaama puhelinalan patenttisalkku, joten patenttitaistelun tulevaisuus voi olla varsin mielenkiintoista.

Motorola Mobilityn TJ, Sanjay Jha, mainitsi Motorolan intellektuaalisen omaisuuden patenttien vahvuudesta viime viikkoisessa keynote-puheessaan Oppenheimer Technology & Commmunications-konferenssissa, ja siitä miten sillä voidaan vaikuttaa Android-valmistajien valtasuhteisiin. Motorola valmistautui siis käyttämään patenttisalkkuaan mahdollisesti myös hyökkäysmielessä ja vaatia muilta Android-laitteiden valmistajilta korvauksia patenttiensa käytöstä eikä vain pysytellä passiivisena. Google osti hiljattain myös IBM:ltä yli 1000 patenttia hävittyään taannoin Nortel:n patenttisalkkukaupoissa, jotka päätyivät 4,5 miljardin dollarin kauppahintaan monen eri yrityksen koalitiolle.

Yritysten TJ:t kommentoivat kauppaa luonnollisena jatkumona pitkälle yhteistyölle ja Googlen TJ, Larry Page, lupailee yritysten yhteistyön tuottavan upeita käyttäjäkokemuksia ja piristävän Android-ekosysteemiä entisestään kuluttajien, partnerien ja kehittäjien hyödyksi. Samalla Motorolan Sanjay Jha kommentoi yhteenliittymän tuottavan entistä enemmän innovaatioita Android-alustan edistämiseksi ja erinomaisia mobiiliratkaisuja on odotettavissa jatkossakin.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla yhteistyön tuloksia.