Matkapuhelinverkon teoreettiset nopeudet jopa sataan megabittiin nostavan 4G/LTE-verkkotekniikan tuoreudesta huolimatta, Samsung ilmoitti tuovansa LTE-versiot suositusta Galaxy-laitesarjastaan myös Suomeen. Valikoimaan kuuluvat sen kirkkaimmat tähdet eli Galaxy S II LTE -älypuhelin sekä Galaxy Tab 8,9 LTE -tabletti.
LTE-verkko kattaa tällä hetkellä Helsingin, Turun sekä Hämeenlinnan keskusta-alueita, mutta jokaisen suuren operaattorin saatavuusalue on kasvamassa kovaa vauhtia. Julkaisemme lähipäivinä artikkelin testituloksistamme 4G/LTE-verkossa liikennöivistä USB-tikuista. Samsungin tiedote katkon jälkeen.

 

Samsungin uusi kosketusnäyttöpuhelin Galaxy S II LTE ja tablettitietokone Galaxy Tab 8,9 LTE ovat yhteensopivia seuraavan sukupolven matkapuhelinverkon eli 4G/LTE-verkon kanssa. Uusi tekniikka mahdollistaa sen, että netissä surffaaminen, verkkopelien pelaaminen, videoiden suoratoisto sekä sähköpostien ja tiedostojen lataaminen netistä on nopeampaa kuin koskaan. Samsungin uudella 4G/LTE -älypuhelimella ja -tablettitietokoneella suosikkielokuvan lataaminen onnistuu alle kahdessa minuutissa.

Joulukuussa 2009 Samsung lanseerasi maailman ensimmäiset kaupalliset 4G/LTE-modeemit. Nyt Samsung ottaa seuraavan askeleen ja tuo markkinoille 4G Galaxy S II LTE -älypuhelimen ja Galaxy Tab 8,9 LTE -tablettitietokoneen. Laitteet saapuvat markkinoille ensi vuoden alussa.

4G/LTE:n teoreettinen maksiminopeus on 100 megabittiä sekunnissa, mikä tekee siitä nopeimman tällä hetkellä saatavilla olevan mobiililaajakaistan. Se avaa uusia ovia ja mahdollistaa esimerkiksi häiriöttömän elokuvan katselun internetistä suoratoistettuna. 4G/LTE-yhteydellä sähköpostit ja suuretkin tiedostot latautuvat hetkessä. Esimerkiksi 4-minuuttisen mp3-musiikkikappaleen lataaminen kestää ainoastaan 0,3 sekuntia. Kokonaisen elokuvan lataaminen onnistuu alle kahdessa minuutissa.

 

Galaxy II LTE  Älykäs puhelin ja huippunopea modeemi

Uuden sukupolven matkapuhelimen hyötyjä voi jakaa myös muihin laitteisiin. Galaxy S II LTE ei ole pelkästään fiksu älypuhelin, vaan se toimii myös langattomana tukiasemana. Internet-yhteyden voi jakaa WiFin välityksellä peräti kahdeksaan eri laitteeseen samanaikaisesti. Se on fiksu ja langaton ratkaisu niille, jotka haluavat jakaa nopean yhteyden esimerkiksi oman kodin tain mökin eri laitteisiin, kuten tietokoneisiin, televisioihin, matkapuhelimiin, tablettitietokoneisiin tai kameroihin.

Sisarlaite Galaxy S II on ollut todellinen suurmenestys. Puhelinta myytiin viisi miljoonaa kappaletta vain 85 päivässä. Uusi Galaxy S II LTE on jopa edeltäjäänsä nopeampi ja älykkäämpi. Uutuuspuhelin on varustettu 1,5 GHz:n Snapdragon-tuplaydinsuorittimella. Uusissa LTE-malleissa on myös suurempi 4,5 tuuman näyttö, joka perustuu Super AMOLED plus -näyttötekniikkaan. Siitä huolimatta, että puhelin on täynnä mullistavaa tekniikkaa, on se erittäin kevyt kädessä. Puhelin painaa ainoastaan 130 grammaa.

 

Galaxy Tab 8,9 LTE – Nopeus parantaa käyttökokemusta

4G/LTE-yhteys mahdollistaa Galaxy Tab 8.9 LTE:lla sujuvan internetin käyttökokemuksen paikasta riippumatta – kotisohvalla tai syyslomamatkalla. 4G/LTE-nopeudet tekevät Galaxy Tab 8.9:stä entistä monipuolisemman tablettitietokoneen. 4G-nopeudet tuovat hyötyä myös yrityskäytössä. Galaxy Tab 8.9 LTE:tä voidaan käyttää videoneuvotteluissa ilman, että on tarvetta murehtia viiveistä, kuvan pätkimisestä ja heikosta kuuluvuudesta.  Laitetta vauhdittaa uusi 1,5 GHz:n tuplaydinsuoritin.

 

Galaxy S II LTE ja Galaxy Tab 8.9 LTE ovat esille Berliinissä IFA-messuilla Samsungin osastolla (Hall 20).

 

Lisätietoja 4G/LTE:stä: LTE (Long Term Evolution) on neljännen sukupolven mobiililaajakaista. LTE-verkon teoreettinen maksiminopeus on peräti 100 megabittiä sekunnissa. Teoreettinen maksimilähetysnopeus on 50 megabittiä sekunnissa. Koettu tiedonsiirtonopeus riippuu monista tekijöistä, kuten etäisyydestä 4G-tukiasemaan ja tukiaseman kuormituksesta.

Tekniset tiedot: Galaxy II LTE on kosketusnäyttöpuhelin, jossa on 4G/LTE-tuki. Laitteessa on 4,5 tuuman Super AMOLED Plus -näyttö, jonka tarkkuus on 480 x 800 pikseliä (WVGA). Alustana toimii Android 2.3 -käyttöjärjestelmä (Gingerbread) ja käyttöliittymänä TouchWiz 4.0. Laitteessa on 1.5 gigahertsin Snapdragon-tuplaydinsuoritin, 16 Gb:n sisäinen muisti ja tuki MicroSD-korteille (jopa 32 Gb). WiFi 802.11 b / g / n, Allshare. Takana LED-salamavalolla varustettu 8 megapikselin kamera, edessä 2 megapikselin kamera. Laite tallentaa ja toistaa FullHD-laatuista kuvaa ja tukee yleisempia ääni- ja videoformaatteja. Quick Print -ominaisuus, Swype-tekstinsyöttö. Mitat 129,8 x 68,8 x 9,49 mm, paino 130,5 g Akku: 1850 mAh. 2600/1800/800 MHz LTE-, HSPA + ja + HSUPA 2100/900 (peräti 42 Mbps), EDGE / GPRS 1900/1800/900/850. Laitteen hintaa ei ole vielä päätetty. Toimitukset alkavat asteittain vuoden vaihteessa yhdessä Pohjoismaiden teleoperaattoreiden kanssa.

Tekniset tiedot: Tab 8,9 LTE on tablettitietkone, jossa on 4G/LTE-tuki. Se on varustettu 8,9 tuuman LCD-näytöllä, jonka tarkkuus 1280×800 pikseliä. Alustana toimii Android 3.2 -käyttöjärjestelmä. Tab 8.9 LTE:ssä on 1,5 gigahertsin Snapdragon-tuplaydinsuoritin, jossa kaksi ydintä. Laitteessa on 16 Gb:n sisäinen muisti. Takana LED-salamavalolla varustettu 3 megapikselin kamera, edessä 2 megapikselin kamera. WiFi 802.11 (a / b / g / n), USB 2.0, Bluetooth 3.0. AllShare, Social Hub ja Music Hub. Laite tukee yleisempia ääni- ja videoformaatteja, kuten Flash 10.2. Mitat 230,9 x 157, 8 x 8,6 mm, paino 455 grammaa. Akku: 6100 mAh. Tukee 2600/1800/800 MHz LTE-, HSPA + ja + HSUPA 2100/900 (peräti 42 Mbps), EDGE / GPRS 1900/1800/900/850. Laitteen hintaa ei ole vielä päätetty. Toimitukset alkavat asteittain vuoden vaihteessa yhdessä Pohjoismaiden teleoperaattoreiden kanssa.