Google julkaisi eilen odotetusti Wallet-maksupalvelunsa, jonka tarkoituksena on korvata maksukortit älypuhelimeen liitetyllä varmennepalvelulla. Langatonta NFC-teknologiaa käyttävällä puhelimella voi palvelun avulla maksaa jo mm. New Yorkin takseissa ja monissa kaupoissa (mm. Best Buy, Subway, Holiday Inn, McDonald’s) joista löytyy Mastercardin PayPass-terminaali. PayPass-kohteita on tällä hetkellä noin 300 000. Palvelu on tällä hetkellä yhteensopiva Visa ja Mastercard-maksukorttien kanssa, mutta myös moni muu maksukorttiyritys on innokkaana mukana kehittämässä ko. teknologiaa. Yli 40 pankkia ympäri maailman on julkaissut PayPass-yhteensopivia maksukortteja ja määrä nousee varmasti kohisten lähitulevaisuudessa.

Maksutapahtuma vaatii Wallet-palvelun oman PIN-koodin ennen maksuterminaalin kanssa tapahtuvaa kontaktia ja palvelu pysyy aktiivisena puhelimessa käyttäjän määrittelemän ajan minuutista kahteen tuntiin. Varkaustapauksissa Wallet-palvelu lukittuu viiden väärinpainellun PIN-koodin jälkeen. Korttien katoamistapauksista voi antaa hyvän esimerkin palvelun joustavuudesta; kun ilmoitat kortin kadonneeksi, voi pankki aktivoida välittömästi uuden suoraan puhelimeen sen sijaan, että odotat mahdollisesti jopa ulkomailla kortittomana päiväkausia.

Googlen palveluihin integrointi on varsin selkeä käyttökohde, sillä Googlen Offers-palvelu voi seurata kulutus- ja hakutottumuksiasi ja tarjota alennuksia sijainnistasikin riippuen. Samoin kuin esim. Foursquare- tai vastaavien kirjautumispalveluiden käyttötottumuksien mukaan tarjousten esittäminen, joka toimii jo tälläkin hetkellä.

Tietoturva on palvelussa tietenkin ensimmäisenä esille nostettava seikka, joka on otettu huomioon mm. Googlen käyttämän Secure Element-sirun muodossa, joka kryptaa korttitiedot käytettyyn puhelimeen ja siihen pääsevät käsiksi vain luotettavat ohjelmat. Tämän lisäksi sekä Wallet-palvelun, että puhelimen saa PIN-koodin taakse. Tämän lisäksi NFC-antenni sammuu maksutapahtuman onnistuttua vielä sen lisäksi, että se aktivoituu vain PIN-koodin kirjoittamisen yhteydessä ja vaatii PayPass-terminaalin toimiakseen.

Summa summarum: Palvelu tarjoaa asiakkaille yksinkertaisen tavan maksaa ja kerätä palveluntarjoajien etuuksia, kauppiaat voivat tarjota kuluttajille helpommin etuuksia lojaaleista kulutustottumuksista pohjautuen mahdollisesti Googlen ja pankkien tarjoamiin etuihin. Pankit säästävät asiakaspalvelussa (Google tarjoaa palvelulle myös asiakaspalvelua) ja korttien postituksissa ja pääsevät tarjoamaan suoraviivaisemmin luottopalveluita kuluttajille. Laitevalmistajille on varmasti tarjolla myös selviä etuja NFC-piirien sisällyttämisestä laitteisiinsa mikäli palvelut yleistyvät. Googlen osuus hyötyjien listalla on varsin selvä, mainostus ja etupalveluiden suora tarjoaminen kuluttajille paikannettuna ovat kaikki Googlen erikoisalaa eivätkä ne varmasti päädy kauppiaiden käytettäväksi ilman korvausta.

Eurooppaan rantautumista odotellessa menee varmasti vielä tovi, kuten aina.

Tuttu tilanne?
httpvh://youtu.be/gKGptWtzeaU

Käyttödemoja:
httpvh://youtu.be/njjREhucsLE

 

Lähde: Androidpolice