Testasimme pikaisesti Samsungin Remote Viewfinder-ohjelmaa, joka mahdollistaa Samsungin tuoreen 14 Mpix kennolla ja Wi-Fi-ominaisuuksilla varustetun pokkarin, SH100:n, etäkäytön Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II ja Samsung Galaxy Tab 7:n avulla.

Ohjelma tekee etälaitteesta Wi-Fi-tukiaseman johon SH100 yhdistää nappia painamalla. Tämän jälkeen kameran kontrollit ja etsimen kuva siirtyvät miltei reaaliajassa puhelimen tai tabletin ruudulle.  Laitteen käyttäminen puhelimen läpi on miellyttävää pelkästään jo isomman ruudun takia sekä myös siksi, että SH100 sisältää vain resistiivisen ruudun. Valitettavasti Remote Viewfinder -moodissa on muutama rajoite; kameran täysi 14 Mpix-resoluutio ei ole käytettävissä, vaan pitää tyytyä  kameran 10 Mpix-laajakuvaresoluutioon eikä videokuvaaminen myöskään onnistu. Huomattava myös on, että ohjelma ei vielä toistaiseksi toimi Samsungin Honeycomb-tableteilla, vaan niiden omistajat joutuvat odottelemaan päivityksiä.

Remote Viewfinder on todella mukava lisä mikäli kotoa sattuu löytymään joku kolmesta tällä hetkellä tuetusta mobiililaitteesta sekä SH100.

Market: Samsung Remote Viewfinder