Saksalainen tuomioistuin on päättänyt määrittää Samsung Galaxy Tabin  väliaikaisen myyntikiellon pysyväksi. Samsung kuitenkin valittaa oikeuden päätöksestä vedoten siihen, että tämä ristiriidassa Alankomaissa tehdyn päätöksen kanssa. Suomessa ei onneksi tarvitse hätäillä ja täällä myynti jatkuu normaaliin tapaan. Huhujen mukaan kauppoihin pitäisi rantautua tämän kuun puolivälin tienoilla isompi erä laitteita.

Alla vielä virallista tiedotetta:

Samsung jatkaa Galaxy Tab -tuotteiden myyntiä Pohjoismaissa. Galaxy Tab 10.1:n sekä pian kauppoihin saapuvan Galaxy Tab 8.9:n myynti jatkuu suunnitelmien mukaan. Samsung aikoo edelleen tuoda Galaxy Tab 7.7:n markkinoille vuoden vaihteessa.

Olemme pettyneitä Düsseldorfin oikeuden päätökseen ja uskomme, että se rajoittaa vakavasti kuluttajien valinnanvapautta Saksan markkinoilla.

Koska myyntikielto langetettiin hyvin yleisen muotoilupatentin takia, uskomme, että päätös rajoittaa innovatiivista suunnittelua ja kehitystä alalla.

Aiomme aktiivisesti ja välittömästi hakea muutosta oikeuden päätökseen varmistaaksemme laitteiden saatavuuden ja kuluttajien valinnanvapauden Saksassa. On huomioitava, että tämänpäiväinen päätös on ristiriidassa 24. elokuuta annetun hollantilaisen tuomioistuimen päätöksen kanssa, jossa todettiin, etteivät Galaxy Tab -malliston tuotteet riko kyseistä muotoilupatenttia, vaan ovat muotoilultaan yksilöllisiä.

Puolustaaksemme immateriaalioikeuksiamme ja oikeuttamme innovoida, ryhdymme kaikkiin tarvittaviin oikeustoimiin mukaan lukien aggressiiviset oikeustoimet Applea vastaan sen rikkoessa jatkuvasti Samsungin langattoman teknologioiden patentteja maailman eri puolilla.

– Erik Johannesson, Senior PR Manager